ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Pfizer και Moderna επεκτείνουν τις έρευνες για εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών

εμβόλιο
AP

Pfizer και Moderna επεκτείνουν τις έρευνες και τις δοκιμές τους ως προς τα εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών, με σκοπό τον εντοπισμό σπάνιων παρενεργειών. 

Η Pfizer και η Moderna επεκτείνουν τις έρευνές τους ως προς τα εμβόλια για Covid-19 σε παιδιά 5-11 ετών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times, η απόφαση έλαβε χώρα μετά από πιέσεις από πλευράς της FDA (Food and Drug Administration) και έχει ως στόχο τον εντοπισμό σπάνιων παρενεργειών σε άτομα νεαρής ηλικίας κάτω των 30 ετών, όπως η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα. Η αρχική έκταση των μελετών ήταν πολύ μικρή για τον εντοπισμό αυτών.

Ερωτηθείσα από το ABC News, η Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει, και υπέδειξε χρονοδιάγραμμα που είχε παρουσιάσει στον παρελθόν. Η Pfizer ανέφερε πως δοκιμές σε παιδιά 5-11 ετών άρχισαν στις αρχές του Ιουνίου, και σε παιδιά κάτω των 5 στις 21 Ιουνίου. Η εταιρεία εκτιμά πως θα έχει αρχικά αποτελέσματα Φάσης 2 και 3 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τον Σεπτέμβριο.

Η Moderna ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο ABC News: «Είναι σκοπός μας να επεκτείνουμε τις δοκιμές και συζητούμε ενεργά μια πρόταση με την FDA».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο CNBC πως σχεδιάζει να επεκτείνει την έκταση των κλινικών δοκιμών της για εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών. Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσα παιδιά ελπίζει να συμπεριλάβει στις έρευνες.

Σύμφωνα με τους New York Times, η FDA έχει ζητήσει τόσο από τη Moderna όσο και από την Pfizer να συμπεριλάβουν 3.000 παιδιά στις δοκιμές.

Με πληροφορίες από New York Times, ABC News, CNBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες