ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη έκρηξη στο Λεβερκούζεν

Μεγάλη έκρηξη στο Λεβερκούζεν
@DanielWicharz (Twitter)

Έκρηξη συγκλόνισε το Λεβερκούζεν το πρωί της Τρίτης- Πυκνοί καπνοί- Ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα με κλειστά παράθυρα και πόρτες. 

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε βιομηχανικό πάρκο για εταιρείες χημικών στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας την Τρίτη, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών χαρακτήρισε την έκρηξη ως «ακραία απειλή» και ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα, κρατώντας κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Για «πολλούς τραυματίες» κάνει λόγο η αστυνομία του Λεβερκούζεν .Η φωτιά, σύμφωνα με την BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου. To Reuters κάνει λόγο για πέντε αγνοουμένους.

Πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός πάνω από μεγάλο τμήμα της πόλης και αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «NINA», με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», το οποίο ειδοποιούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η αιτία της έκρηξης στο Chempark του Λεβερκούζεν, περίπου 20 χλμ βόρεια της Κολωνίας, παραμένει άγνωστη. Έχουν κινητοποιηθεί πυροσβέστες και οχήματα εντοπισμού μόλυνσης.

Παράλληλα, ζητήθηκε από πολίτες εκτός Λεβερκούζεν να αποφύγουν την περιοχή, ενώ έκλεισαν μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.

Σύμφωνα με την Koelner Stadt-Anzeiger, η έκρηξη έλαβε χώρα στην περιοχή Μπούριγκ, σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων του πάρκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέφος καπνού κατευθυνόταν βορειοδυτικά, προς τις πόλεις Μπουρσάιντ και Λάιχλινγκεν. Όπως αναφέρθηκε, είχαν κληθεί πυροσβέστες από όλη την περιοχή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Στο Λεβερκούζεν εδρεύει η Bayer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών της Γερμανίας. Πολλοί από τους κατοίκους εργάζονται στην εταιρεία.

Ο χώρος της έκρηξης βρίσκεται πολύ κοντά στις όχθες του Ρήνου.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει πραγματικά η μετάλλαξη Δέλτα ως προς την πανδημία και την αντιμετώπισή της