ΚΟΣΜΟΣ

Kιμ Γιονγκ Ουν:«Σκιά του εαυτού» του ο ηγέτης της Β.Κορέας - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Kιμ Γιονγκ Ουν:«Σκιά του εαυτού» του ο ηγέτης της Β.Κορέας - Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του
AP

Φουντώνει η σεναριολογία για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη δημοσίευση νέων φωτογραφιών που τον δείχνουν ακόμη πιο αδυνατισμένο.

Ακόμη περισσότερο βάρος φαίνεται πως έχει χάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα μήνα μετά την είδηση ότι έχει αδυνατίσει τόσο πολύ που ακόμη και η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε την κατάστασή του «ανησυχητική». Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά μέχρι στιγμής και συνεχίζει..

Στις νέες φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου, ο ισχυρός άνδρας της Πιονγιάνγκ εμφανίζεται να χαιρετάει ένα πλήθος με ενθουσιώδεις αξιωματικούς του στρατού και φαινεται να έχει χάσει βάρος γύρω από τη μέση και το πρόσωπό του με το σήμα κατατεθέν κοστούμι του Μάο που φοράει να είναι πάνω του ιδιαίτερα φαρδύ.

Οι εικόνες από το πρώτο εργαστήριο των διοικητών και των πολιτικών αξιωματικών του Λαϊκού Στρατού της Κορέας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο εμφανίζουν τον Κιμ με ένα αισθητά πιο αδυνατισμένο πρόσωπο.

Τα νέα στιγμιότυπα δημοσιοποιούνται, ένα μηνα αφότου η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η «αδυνατισμένη» εικόνα του Κιμ «ραγίζει τις καρδιές των ανθρώπων μας» σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη εκπομπή σε μια χώρα όπου η δημόσια συζήτηση για την υγεία και την προσωπική ζωή του ηγέτη ήταν πάντα εκτός ορίων.

Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουνίου εμφάνισαν έναν άγνωστο κάτοικο της Πιονγκγιάνγκ να λέει ότι όλοι στη Βόρεια Κορέα συγκλονίστηκαν όταν είδαν τις εικόνες του φανερά αδυνατισμένου Κιμ.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ μέχρι πρόσφατα ζύγιζε σχεδόν 130 κιλά, έχοντας πάρει περίπου 90 κιλά από την ανάληψη της εξουσίας το 2011. Ο ηγέτης ήταν παχύσαρκος, με το βάρος του να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάπνιζε πολύ, απολάμβανε ανθυγιεινά φαγητά και είχε πολλά προβλήματα υγείας.

Πλέον, οι αναλυτές λένε ότι οι αρχές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την αλλαγή στο βάρος του Κιμ και τη βελτίωση της εικόνας του για να ενισχύσουν την πίστη στο καθεστώς, σε δύσκολους καιρούς.

Η εξαθλιωμένη, πυρηνικά εξοπλισμένη χώρα είναι πιο απομονωμένη από ποτέ λόγω του κορονοϊού, και αυτόν τον μήνα παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση, σενάριο εφιαλτικό για μια χώρα με αποδυναμωμένο γεωργικό τομέα που αγωνίζεται εδώ και χρόνια να αυτοτροφοδοτηθεί.

O"παλίος Κιμ" με τα παραπανίσια κιλά

Daily Mail

Ταυτόχρονα, η υγεία του Κιμ παρακολουθείται εδώ και καιρό διεθνώς, καθώς ένας πιθανός αιφνίδιος θάνατός του θα δημιουργούσε ερωτήματα σχετικά με τη διαδοχή και τη σταθερότητα στην απομονωμένη χώρα.

Τον τελευταίο καιρό όμως φαίνεται αδυνατισμένος στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύονται από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Πιονγκγιάνγκ και στην κρατική τηλεόραση. Η προσωπική ζωή του Κιμ είναι κανονικά ταμπού για τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας και η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει επιβεβαιώσει καν πόσα παιδιά έχει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών