ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δέκα μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στο Τέξας - Ανατράπηκε βαν στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Δέκα μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στο Τέξας - Ανατράπηκε βαν στα σύνορα με το Μεξικό
ΑΡ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη όταν βαν που μετέφερε 25 μετανάστες βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε στο νότιο Τέξας των ΗΠΑ.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη όταν ένα βαν που μετέφερε 25 μετανάστες βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε στο νότιο Τέξας, περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Το δυστύχημα έγινε γύρω στις 16:00, όταν ο οδηγός του αυτοκίνητου έχασε τον έλεγχό του σε οδό νότια της πόλης Φαλφούριας, στην κομητεία Μπρουκς, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KRIS-TV.

Το αυτοκίνητο είχε ψηλά το κέντρο βάρους και ανατράπηκε όταν βρήκε σε κράσπεδο, εκτίμησε, ο σερίφης της κομητείας σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο. Ο οδηγός είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Ο σερίφης της κομητείας Μπρουκς, Μπένι Μαρτίνεζ,δήλωσε σε τοπικά Μέσα ότι ο λαθρέμπορος οδηγούσε με ταχύτητα το υπερφορτωμένο βαν και έχασε τον έλεγχο. Το βαν ανατράπηκε, εκτοξεύοντας τους μετανάστες.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα των συνεπειών των εκτός ελέγχου συνόρων μας υπό τις πολιτικές της τρέχουσας διοίκησης», δήλωσε ο Σερίφης Μαρτίνεζ.

Μια εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας στο Τέξας περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το δυστύχημα προς το παρόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία