ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις φωτιές, μα δεν μπόρεσε επειδή καιγόταν η ίδια

Δένδιας Τσαβούσογλου
Φωτογραφία αρχείου
AP

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, σχετικά με την παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στο έδαφός της, ωστόσο τελικά δεν μπόρεσε λόγω των δικών της πυρκαγιών, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τουρκική Sabah, όταν ξέσπασαν οι φωτιές στην Τουρκία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του. Όπως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Δένδιας του εξέφρασε την αλληλεγγύη του, καλώντας τον να ενημερώσει εάν χρειαστεί υποστήριξη. Ωστόσο, μετά ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα: Όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο γγ του ελληνικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και είπε πως έχουν ξεσπάσει φωτιές και στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορούν να αποσταλούν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι και ο ίδιος τηλεφώνησε στην Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να διαβεβαιώσει πως η Τουρκία θα ήταν έτοιμη να βοηθήσει όταν έσβηναν εντελώς οι φωτιές στο έδαφός της.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε πει τη Δευτέρα πως η Τουρκία θα έστελνε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα, σε συνομιλία του με τον Ν. Δένδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική