ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νέο βίντεο-σοκ με κρεμασμένους άνδρες σε αεροσκάφος που τροχοδρομεί – Άγνωστo αν ζουν

Αφγανιστάν βίντεο σε αεροσκάφος
Χαμογελαστός ο άνδρας καταγράφει σε βίντεο την απέλπιδα προσπάθειά του να φύγει από το Αφγανιστάν
Youtube

Χαμογελαστός ο άνδρας καταγράφει σε βίντεο την απέλπιδα προσπάθειά του να φύγει από το Αφγανιστάν για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν

Την απελπισία των Αφγανών που επιχειρούν να αποδράσουν από το Αφγανιστάν μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία αποτυπώνει άλλο ένα σοκαριστικό βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένας άνδρας ο οποίος καταγράφει τον εαυτό του και άλλη μια ομάδα ανδρών να είναι «κρεμασμένοι» σε αεροπλάνο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ αυτό τροχοδρομεί.

Στο βίντεο που φέρεται να έχει καταγραφεί τη Δευτέρα ο χαμογελαστός άνδρας φαίνεται να χαιρετάει τους εκατοντάδες άλλους Αφγανούς που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμένοντας και αυτοί μια ευκαιρία για να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροσκάφος προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο των Ταλιμπάν.

Για την ώρα παραμένει, επίσης, άγνωστη η τύχη των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στο βίντεο, αν έχουν επιζήσει, δηλαδή, από την απέλπιδα προσπάθειά τους.

Το βίντεο αυτό έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ: Στο πρώτο έχει καταγραφεί η στιγμή που δύο άνθρωποι φέρεται να πέφτουν από αεροπλάνο την ώρα που αυτό βρίσκεται σε φάση απογείωσης και στο δεύτερο φαίνονται τα πόδια ενός άνδρα ο οποίος πιστεύεται ότι εγκλωβίστηκε στις ρόδες ενός αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους.

Ειδικά για το δεύτερο περιστατικό η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.


Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες. «Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν' αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση εμβολίου το Φθινόπωρο: Για ποιους «κλείδωσε» - Πόσες μέρες θα μεσολαβούν από τη 2η δόση