ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Η εκκένωση προσφύγων θα είναι σκληρή – Πονάει η καρδιά μου με όσα βλέπω

Τζο Μπάιντεν
Νέο διάγγελμα από τον Αμερικανό πρόεδρο...
AP Images

Αφγανιστάν: Ο Τζο Μπάιντεν «είναι πεπεισμένος» ότι έχει δίκιο στην αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων - και λέει ότι οι εκκενώσεις «θα ήταν δύσκολες ό, τι κι αν επιχειρούασμε»

Νέο διάγγελμα από τον Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την καταιγίδα Χένρι που έχει πλήξει τις ΗΠΑ αλλά και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε για ακόμα μια φορά την επιλογή αποχώρησης των στρατευμάτων, λέγοντας πως η εκκένωση προσφύγων θα ήταν έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη υπόθεση, ανεξάρτητα από το πώς ή πότε σχεδιάστηκε να συμβεί.

Μάλιστα, ανέφερε πως «η καρδιά μου πονάει», για τους χιλιάδες που έχουν εγκλωβιστεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου να είναι συγκλονιστικές. Ο Μπάιντεν υποστήριξε πως ήταν μια βασική απόφαση που έπρεπε να πάρει, αυτή για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ενώ υποστήριξε πως μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει με ασφάλεια 11.000 άνθρωποι από το Αφγανιστάν.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είμαι απόλυτα σωστός που δεν στέλνω περισσότερους άνδρες και γυναίκες στον πόλεμο», σημείωσε, για να αναρωτηθεί «αν δεν φύγουμε τώρα από το Αφγανιστάν, πότε θα φύγουμε;». Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις για πιθανή παράταση της προθεσμίας εκκένωσης από την Καμπούλ, η οποία εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε ενοχλημένος από ερωτήσεις που δέχθηκε για μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν πιστεύει ότι είναι «ικανός, συγκεντρωμένος ή αποτελεσματικός στη δουλειά». Ενδεικτικό το βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα του Forbes στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Επιστρέφουν αδειούχοι και… μέτρα – Ανησυχητική αύξηση στους διασωληνωμένους