ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρώμη από τη διοργάνωση της φιλοξενίας

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρώμη από τη διοργάνωση της φιλοξενίας

Eurovision 2022: Οι δομές που προσέφερε η πόλη της Ρώμης, θεωρήθηκαν κατάλληλες για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού.

Η ιστοσελίδα eurofestivalnews.com αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία της EBU και της RΑΙ επισκέφθηκαν τις έξι τοποθεσίες που θεωρήθηκαν κατάλληλες για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού.

Πρόκειται για τις πόλεις Ρώμη, Μπολόνια, Μιλάνο, Τορίνο, Πέζαρο και Ρίμινι. Στο πλαίσιο της εν λόγω αξιολόγησης, οι δομές που προσέφερε η πόλη της Ρώμης θεωρήθηκαν ακατάλληλες για την Eurovision. Έτσι λοιπόν η Ιταλική πρωτεύουσα δεν θα φιλοξενήσει την διοργάνωση.

Σημειωτέον, υπενθυμίζει το άρθρο, η Ρώμη φιλοξένησε την Eurovision το 1991, μια έκδοση που ορίζεται “ως μία από τις χειρότερες στην ιστορία από άποψη οργάνωσης και διαχείρισης”.

Πέρα από αυτό το σχόλιο όμως, το άρθρο αναλύει τους λόγους αποκλεισμού της Αιώνιας Πόλης, υποστηρίζοντας πως “όπως και όλες οι άλλες πόλεις” έτσι και αυτή “πέρασε κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της EBU και της RAI, με μια σειρά από αυστηρές απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται”.

Ο λόγος για τον αποκλεισμό της Ρώμης φαίνεται να σχετίζεται με τα προβλήματα που βρέθηκαν στις δύο υποψήφιες έδρες της.

Για παράδειγμα, το Palazzo dello Sport παρουσιάζει μια οροφή που δεν θα μπορούσε να αντέξει σημαντικά φορτία και που θα χρειαζόταν έργα αναπροσαρμογής, με αβέβαιο κόστος και χρόνο εκτέλεσης των έργων.

Από την άλλη ένα περίπτερο της Έκθεσης της Ρώμης (Fiera di Roma) φαινόταν πως ήταν “η μόνη δομή της πόλης που πληροί όλα τα τεχνικά κριτήρια” του αυστηρού ελέγχου. Παρόλα αυτά, και όπως δήλωσε η σύμβουλος για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τα μεγάλα γεγονότα της Ρώμης, κα. Veronica Tasciotti “το ύψος της οροφής (του περιπτέρου) δεν ανταποκρίνεται με το απαιτούμενο πρότυπο”.

Το γεγονός πως η πόλη από την οποία κατάγονται οι νικητές του φετινού διαγωνισμού, οι Måneskin, αποκλείστηκε από την λίστα των υποψηφίων, αποτελεί αναμφισβήτητα απογοήτευση, πόσο μάλλον πως αυτό συνέβει λόγω ανεπάρκειας των υποδομών και μάλιστα στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος ο αρθρογράφος σχολιάζει πικρά το γεγονός πως η εν λόγω απόφαση υπενθυμίζει “πώς στη χώρα μας δεν επενδύουμε σε δομές ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλες εκδηλώσεις με έναν σημαντικό αριθμό ατόμων.”

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί ποια από τις υπόλοιπες πόλεις μεταξύ Μπολόνια, Μιλάνο, Τορίνο, Ρίμινι και Πέζαρο θα επιλεχθεί για να φιλοξενήσει τη Eurovision 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Μεσαρά: Επίθεση στον Ρουμάνο από συγγενείς του 39χρονου - Λιποθύμησε η μητέρα του