ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν - Τζο Μπάιντεν: Όταν έκλαψε μπροστά στις κάμερες για τους νεκρούς «ήρωες»

Αφγανιστάν - Τζο Μπάιντεν: Όταν έκλαψε μπροστά στις κάμερες για τους νεκρούς «ήρωες»
AP

Η χθεσινή «εύθραυστη» εικόνα του Τζο Μπάιντεν άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους Αμερικανούς πολίτες

Το τέλος της αποστολής στο Αφγανιστάν, με τον θάνατο 13 Αμερικανών στρατιωτών, μετατρέπεται σε σενάριο καταστροφής για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την σοβαρότερη μέχρι στιγμής κρίση της προεδρίας του και δείχνει σαν να έχει παραλύσει από μια κατάσταση που δεν είχε δει να έρχεται.

Κατά το διάγγελμά του την Πέμπτη (26/8), στις κάμερες, αρκετές ώρες μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Βουρκωμένος, μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους έκανε αναφορά στους «ήρωες» που έπεσαν νεκροί στην πιο φονική επίθεση για τις αμερικανικές δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2011.

«Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε», ήταν το μήνυμά του προς τους ενορχηστρωτές της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης.

Η χθεσινή «εύθραυστη» εικόνα του Τζο Μπάιντεν άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους Αμερικανούς πολίτες, με άλλους να κάνουν λόγο για έναν ανθρώπινο πρόεδρο και άλλους για έναν καταβεβλημένο άνθρωπο με προβλήματα υγείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σήμερα ότι σ σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ είναι τόσο ισχυρή όσο μπορεί να είναι, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που συναντάται με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι έχουν την πρώτη τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο, θα συζητήσουν σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Covid-19, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.

Ο Μπένετ, χωριστά, είπε ότι το Ισραήλ συντάσσεται πάντα με τις ΗΠΑ ανεπιφύλακτα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.076 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 νεκροί σε 24 ώρες, στους 337 οι διασωληνωμένοι