ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Αφγανιστάν: Νέα ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

έκρηξη
Στιγμιότυπο από βίντεο που φέρεται να απεικονίζει καπνούς από τον χώρο της έκρηξης.
@AlArabiya_Eng

Νέος συναγερμός στο Αφγανιστάν για ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ.

Νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως μεταδίδουν διεθνή MME.

Εικόνες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνούς να υψώνονται στον αέρα πάνω από κτήρια. Όπως είπε αξιωματούχος στο BBC, προκλήθηκε από ρουκέτα που έπεσε σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο (δεν επρόκειτο δηλαδή για απευθείας πλήγμα στο αεροδρόμιο). Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Όπως μετέδωσε το BBC, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει χώρα μια έκρηξη στην περιοχή. Το TOLO News, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Αφγανιστάν, μετέδωσε νωρίτερα ότι μια «ισχυρή έκρηξη» ακούστηκε στην Καμπούλ.

Το συμβάν αυτό λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά τη φονικότατη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έλαβε χώρα στην Καμπούλ, οι νεκροί από την οποία ήταν κοντά στους 200, μεταξύ των οποίων και 13 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες για μια «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Νωρίτερα το Σάββατο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει ότι είναι «πολύ πιθανόν» να σημειωθεί μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εντός των επόμενων ωρών καθώς η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Ας μην προτρέχουμε να αποκλείσουμε το καθολικό lockdown