ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Ας μην προτρέχουμε να αποκλείσουμε το καθολικό lockdown

Μπουλμπασάκος κορονοϊός ΜΕΘ εμβόλια lockdown
Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα μέτρο
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Μπουλμπασάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα ένα καθολικό lockdown, σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Ο πνευμονολόγος και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ, αφήνοντας, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα καθολικό lockdown.

Αρχικά, ο κ. Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», λέγοντας ότι «έχουμε 84 απλές κλίνες covid και 32 κλίνες σε ΜΕΘ», ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εξασφαλίσουν 50 επιπλέον κρεβάτια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Συγκριτικά, με το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας, τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουμε σοφότεροι», υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν την δυνατότητα σε δυναμικό και εξοπλισμό να αναλάβουν περιστατικά covid» σε περίπτωση που έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα στην εστίαση και το παράδοξο οι πελάτες να πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους κλειστούς χώρους αλλά όχι οι ίδιοι οι υπάλληλοι, ο κ. Μπουλμπασάκος απάντησε ότι «θα πρέπει να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ομάδες, με εισήγηση πάντοτε της Επιτροπής Βιοηθικής και πάντοτε μέσα στα συνταγματικά πλαίσια», διευκρινίζοντας ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί «στα σώματα ασφαλείας, στην εστίαση, στους δασκάλους, ακόμα και στους ιερείς».

Με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού» τόνισε ότι «αν το σύστημα πιεστεί, κανένας δεν θα μπορέσει να αποκλείσει το καθολικό lockdown» και συμπλήρωσε «ας μην προτρέχει κανένας να αποκλείσει κανένα μέτρο. Μην είμαστε κατηγορηματικοί».

Όσον αφορά τα ΜΜΜ, ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε τα μέτρα», σημειώνοντας ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να μπαίνει υποχρεωτικά με διπλή μάσκα ή μάσκες προστασίας FFP2.

Τέλος, σχετικά με τα σχολεία, υπογράμμισε ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα, όπως για παράδειγμα να γίνονται μαθήματα πρωί – απόγευμα ιδιαίτερα στις μεγάλες τάξεις» προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Πήγαν για διάρρηξη ιστιοπλοϊκού αλλά έπεσαν επάνω σε... ΟΥΚά