ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο μαχητικό drone της Τουρκίας – Παραλήρημα από Ερντογάν στην παρουσίαση

Αυτό είναι το νέο μαχητικό drone της Τουρκίας – Παραλήρημα από Ερντογάν στην παρουσίαση
AP IMAGES

Ταγίπ Ερντογάν: Σε νέο παραλήρημα σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας, προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την παρουσίαση του πολεμικού drone Bayraktar Akinci.

Δεν έχει τέλος το επικοινωνιακό (και φτηνό) σόου της Τουρκίας, καθώς μετά τους λεονταρισμούς Ακάρ στα σύνορα του Έβρου, ήταν η σειρά του Ταγίπ Ερντογάν να παραληρήσει με αφορμή την παρουσίαση του πολεμικού drone, Bayraktar Akinci.

Κατά την τελετή παρουσίασης του νέου μαχητικού drone το οποίο και παράγει εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε για πολλοστή φορά πως ζει σε εποχές οθωμανισμού, λέγοντας πως όλες οι χώρες σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή θα πρέπει να ζητάνε την έγκριση της Τουρκίας ακόμη και για να μετακινήσουν πέτρα!

«Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας. Όποιος σκοπεύει να επιχειρήσει στην περιοχή μας, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση της Τουρκίας που βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η αμυντική μας βιομηχανία έπαιξε τον ηγετικό ρόλο στην ιστορία επιτυχίας που έγραψε η Τουρκία τα τελευταία 19 χρόνια. Το επίπεδο που έχουμε φτάσει στις τεχνολογίες UAV συμβολίζει την επιτυχία των δυνατοτήτων μας στην αμυντική βιομηχανία, την οποία αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος», υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το σόου Ερντογάν κατέληξε, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει πως η χώρα του απέτρεψε ανθρωπιστικές τραγωδίες σε Συρία, Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν!

«Οι ανθρωπιστικές τραγωδίες που έχουμε αποτρέψει στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν είναι αποτέλεσμα αυτής της κατανόησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τουρκικά στρατεύματα πατούν σε κάθε έδαφος και ο ουρανός που πετούν τα τουρκικά UAV και τα UCAV (σ.σ drones) βρίσκουν ηρεμία. Όσοι επιβουλεύονται τα συμφέροντα των ντόπιων σε κάθε περιοχή που πηγαίνουν από τη Νότια Ασία στη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια, σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Αυτοί, που πάντα προσπαθούσαν να κλέψουν από άλλους ανθρώπους και να εργαστούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα, δεν χαιρετίζουν αυτήν την εικόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να διευρύνουν τον κύκλο των πυρών στην περιοχή μας για να συμπεριλάβουν την Τουρκία» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για επικείμενο ανασχηματισμό: «Είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού»

Ρούμπεν Σεμέδο: Καλλιτεχνικός μάνατζερ ο Νιγηριανός που καταζητείται για το βιασμό της 17χρονης

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)