ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ είναι «πραγματικές και συγκεκριμένες»

ΗΠΑ Πεντάγωνο Αφγανιστάν αεροδρόμιο Καμπούλ
«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Associated Press/Manuel Balce Ceneta

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου προειδοποίησε ότι οι απειλές για το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «πραγματικές».

Οι απειλές εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ παραμένουν «πραγματικές» και «συγκεκριμένες», προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, παραμονή της ολοκλήρωσης της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», υπογράμμισε ο Κίρμπι. «Οι απειλές είναι πραγματικές και συχνά πολύ συγκεκριμένες», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τους Ταλιμπάν (…) για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν λάθη ή παρανοήσεις», συνέχισε, αρνούμενος να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση.

Μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το αεροδρόμιο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αποσόβησε την Κυριακή μια άλλη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο ενώ σήμερα αναχαίτισε ρουκέτες.

Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει έρευνα για το πλήγμα της Κυριακής στο παγιδευμένο αυτοκίνητο από το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, σκοτώθηκαν 10 πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, όλα τους μέλη της ίδιας οικογένειας. «Το ερευνούμε. Αν έχουμε επαληθεύσιμες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αφαιρέσαμε τη ζωή αθώων, θα είμαστε διαφανείς», τόνισε ο Κίρμπι.

«Κανείς δεν θέλει τέτοιου είδους πράγματα», συνέχισε ο εκπρόσωπος. Όμως «υπήρχε μια πολύ πραγματική απειλή, πολύ συγκεκριμένη και επικείμενη εναντίον του αεροδρομίου, εναντίον των δυνάμεών μας σε αυτό το αεροδρόμιο και εναντίον των πολιτών γύρω από αυτό», επέμεινε.

Ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ από την πλευρά του είπε ότι περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν από τον Ιούλιο. Από αυτούς οι 5.400 ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)