ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Καταγγελίες πως οι Ταλιμπάν σκότωσαν έγκυο αστυνομικό

μαχητές Ταλιμπάν
AP

Αντάρτες των Ταλιμπάν πυροβόλησαν και σκότωσαν μια αστυνομικό σε πόλη του Αφγανιστάν, είπαν μάρτυρες στο BBC.

Μαχητές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πυροβόλησαν και σκότωσαν μια αστυνομικό σε επαρχιακή πόλη, ανέφεραν μάρτυρες στο BBC.

H γυναίκα, το όνομα της οποίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ήταν Μπανού Νεγκάρ, σκοτώθηκε στο σπίτι της οικογένειάς της, μπροστά σε συγγενείς της στη Φιροζκόχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων αναφορών περί περιστατικών καταπίεσης των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Από πλευράς τους οι Ταλιμπάν είπαν στο BBC πως δεν είχαν εμπλοκή στον θάνατο της Νεγκάρ και διερευνούν το περιστατικό. Ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπός τους, είπε πως «γνωρίζουμε για το περιστατικό και επιβεβαιώνω πως οι Ταλιμπάν δεν την σκότωσαν, η έρευνά μας είναι σε εξέλιξη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν έχουν ήδη ανακοινώσει αμνηστία για ανθρώπους που εργάζονταν για την προηγούμενη κυβέρνηση, και απέδωσε τον φόνο της Νεγκάρ σε «περιστατικό προσωπικής φύσης ή κάτι άλλο».

Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν, καθώς πολλοί στη Φιροζκόχ φοβούνται αντίποινα εάν μιλήσουν. Ωστόσο τρεις πηγές είπαν στο BBC ότι οι Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν τη Νεγκάρ μπροστά στον σύζυγο και τα παιδιά της το Σάββατο. Συγγενείς έδωσαν εικόνες όπου φαίνονται αίματα σε τοίχους σε γωνία ενός δωματίου και ένα πτώμα με παραμορφωμένο πρόσωπο. Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Νεγκάρ, που εργαζόταν στην τοπική φυλακή, ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής