ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν έβγαλε βιβλίο, στο οποίο ζητά έναν «πιο δίκαιο κόσμο»

Ερντογάν βιβλίο
AP

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκδίδει βιβλίο – Πού εστιάζει.

Την τύχη του και στη συγγραφή βιβλίων δοκιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο βιβλίο του, με τίτλο «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός», σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζονται οι προσπάθειες της Τουρκίας για «παγκόσμια δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, το βιβλίο άρχισε να κυκλοφορεί τη Δευτέρα. Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει προβληματίσει τη διεθνή κοινότητα με τις ολοένα ενισχυόμενες απολυταρχικές του τάσεις και τις νεο-οθωμανικές του βλέψεις και με την υποστήριξή του προς ισλαμιστικά κινήματα, αναφέρεται στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η διεθνής πολιτική, μεταξύ των οποίων η αδικία, οι προσφυγικές κρίσεις, η διεθνής τρομοκρατία και ένα από τα θέματα στα οποία αρέσκεται να αναφέρεται συχνά, η ισλαμοφοβία. Επίσης, κάνει λόγο για διακρίσεις και «διπλά στάνταρ» στον κόσμο, αναφερόμενος στην περίπτωση του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος εστιάζει στα Ηνωμένα Έθνη και στα προβλήματά τους, μεταξύ των οποίων, όπως υποστηρίζει, θέματα νομιμοποίησης, συμπεριληπτικότητας, αποτελεσματικότητας, εκπροσώπησης και διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.

Ως λύση, ο Ερντογάν προτείνει πιο «δίκαιη» εκπροσώπηση και κατάργηση του προνομίου του βέτο που περιορίζεται αυτή τη στιγμή στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα.

Το βιβλίο εκδίδει ο εκδοτικός οίκος Turkuaz και προορίζεται να μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και ισπανικά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στην τουρκική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών και αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Με πληροφορίες από Anadolu, Ahval, Hurriyet Daily News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας