ΚΟΣΜΟΣ

11 Σεπτεμβρίου - 20 Χρόνια Μετά: Ο Μπάιντεν επισκέφτηκε το Πεντάγωνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
AP Photo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε το Σάββατο τις επισκέψεις του στις επιμνημόσυνες τελετές για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, είκοσι χρόνια μετά τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, μεταβαίνοντας στο Πεντάγωνο, κοντά στην Ουάσινγκτον, όπου ένα αεροπλάνο συνετρίβη, σκοτώνοντας 184 άτομα, σε μια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εκείνης της ημέρας.

Η έδρα του υπουργείου Άμυνας ήταν η τελευταία των επισκέψεων του Αμερικανού προέδρου ο οποίος μετέβη στους τρεις τόπους των επιθέσεων της αλ Κάιντα που άφησε σχεδόν 3.000 νεκρούς στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος στάθηκε μπροστά στο μνημείο του Πενταγώνου, με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, καθώς και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον σύζυγό της Νταγκ Έμχοφ και συμμετείχαν σε μια τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν συμμετείχε με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπιλ Κλίντον σε μια τελετή στη Νέα Υόρκη, στο "Σημείο Μηδέν", όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (WTC), οι οποίοι κατέρρευσαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνιας, όπου συνετρίβη η πτήση 93 της United αφού οι επιβάτες εξεγέρθηκαν, εμποδίζοντας τους αεροπειρατές να ρίξουν το αεροπλάνο σε άλλον έναν στόχο.

Εκεί, ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, μια απόφαση για την οποία έχει επικριθεί έντονα από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου και τις χαοτικές επιχειρήσεις εκκένωσης που ακολούθησαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2021: Το σχέδιο για την προστασία από τις ανατιμήσεις - Κάλυψη του 80% των αυξήσεων της ΔΕΗ

ΔΕΘ 2021 - Τα μέτρα για τους νέους: Επίδομα 1.200 ευρώ, δωρεάν GB και μηδενισμός τέλους τηλεφωνίας

ΔΕΘ 2021: Προσαγωγές από την Αστυνομία - Σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ