ΚΟΣΜΟΣ

Daily Mail: Η μοναρχία στη Βρετανία θα τελειώσει – Δεν θα στεφθεί βασιλιάς ο πρίγκιπας Τζορτζ

Daily Mail: Η μοναρχία στη Βρετανία θα τελειώσει – Δεν θα στεφθεί βασιλιάς ο πρίγκιπας Τζορτζ
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

ΜΕ άρθρο της στην Daily Mail, η μυθιστοριογράφος Χίλαρι Μαντέλ προβλέπει πως δεν θα υπάρξει συνέχεια στον θεσμό της μοναρχίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η 69χρονη συγγραφέας υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα στεφθεί ποτέ βασιλιάς και αυτό σημαίνει πως απομένουν μόνο δυο γενιές Βρετανών γαλαζοαίματων. Η Χίλαρι Μαντέλ σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος δείχνουν μεγάλη αφοσίωση στον θεσμό της μοναρχίας, πλην όμως αυτός δεν θα επιβεβαιώσει.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το σκεπτικό πίσω από τον θεσμό της μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο, όταν ο κόσμος βλέπει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως celebrities», είχε τονίσει μιλώντας στους Times. Στην ερώτηση πόσο θα αντέξει η μοναρχία, η 69χρονη Βρετανίδα ανέφερε πως αυτό θα συμβεί μόνο για δυο ακόμα γενιές.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, από το Παλάτι δεν έγινε κανένα σχόλιο πάνω σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, είχαν συζητήσει με τον 7χρονο – τότε – γιο τους Τζορτζ για τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ως μελλοντικός διάδοχος. Επίσης, πηγές από το Παλάτι τονίζουν πως το ζευγάρι προσπαθεί να ζουν τα παιδιά τους όσο το δυνατό φυσιολογική ζωή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.319 νέα, 28 θανάτους και 378 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Λέκκας στο Newsbomb.gr:Στην Κάτω Κηφισιά το επίκεντρο του σεισμού - Γιατί ήταν τόσο αισθητός

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου