ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρεις «Γκιουλενιστές» συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα

Τουρκία: Τρεις «Γκιουλενιστές» συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα

Τρία μέλη της οργάνωσης Feto του επικηρυγμένου στην Τουρκία αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλεν συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Τρία μέλη της FETO, του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» οργάνωση» συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν με σκάφος από τα τουρκικά παράλια προς τη Λήμνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ένας πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που προηγουμένως είχε καταδικαστεί ως μέλος της οργάνωσης και παρακολουθούνταν από τις τουρκικές Αρχές, αγόρασε ένα σκάφος αξίας 340 χιλιάδων τουρκικών λιρών, ως μέσο διαφυγής προς τη χώρα μας.

Τρεις πρώην αξιωματικοί επέβαιναν στο σκάφος, που ακινητοποιήθηκε μετά από επιχείρηση της τουρκικής Ακτοφυλακής έξω από το Μοσχονήσι στο Αϊβαλί και πριν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις εκτός από το σκάφος κατασχέθηκαν 15 χιλιάδες τουρκικές λίρες, 2 χιλιάδες ευρώ και 1000 δολάρια που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο επαρχιακό δικαστήριο.

Ο Ερντογάν, άλλοτε σύμμαχος του Φετουλάψ Γκιουλέν, τον χαρακτηρίζει σήμερα επικεφαλής «τρομοκρατικής» οργάνωσης και τον κατηγορεί οτι βρίσκεται πίσω απο το πραξικόπημα του 2016.

Ο ιερωμένος, ο οποίος κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει πως είναι επικεφαλής ενός ειρηνικού δικτύου ΜΚΟ και επιχειρήσεων και αρνείται κάθε εμπλοκή στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και τουλάχιστον 140.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο διώξεων ενός εύρους που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα καταδιώκει επίσης φερόμενα ως μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν στο εξωτερικό και δηλώνει πως έχει «επαναπατρίσει» δεκάδες ανθρώπους από το 2016.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Νίκαια: 58χρονος έριξε οξύ στην πεθερά του - Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Ταγίπ Ερντογάν: Σοβαρή η κατάστασή του! Η μάχη με τον καρκίνο, η επιληψία και το αυτοάνοσο