ΚΟΣΜΟΣ

ΜΕΤ Gala: Η μεγάλη βραδιά της αμερικανικής μόδας επέστρεψε - Δείτε τις εκτυφλωτικές παρουσίες

Εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Met Gala
Εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Met Gala
ΑΡ

Τα πιο διάσημα πρόσωπα της pop κουλτούρας έδωσαν ραντεβού χθες στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET) για να «γιορτάσουν» το πιο διάσημο πάρτι στη βιομηχανία της μόδας: Το Met Gala.

Έχοντας αναβληθεί την προηγούμενη φορά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η βραδιά που συγκεντρώνει κεφάλαια για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET) επέστρεψε για να σηματοδοτήσει τα εγκαίνια της έκθεσής με τίτλο «Στην Αμερική: Ενα λεξικό της μόδας» (In America: A Lexicon of Fashion») το οποίο είναι στην ουσία το πρώτο από τα δυο μέρη της διοργάνωσης που σκοπό έχει την ανάδειξη της αμερικανικής μόδας. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο γκαλά τον Μάιο.

Η Καναδή μουσικός με το ψευδώνυμο «Γκράιμς», σύζυγος του Έλον ΜασκΑ.Ρ

Τοπ μόντελ, ηθοποιοί, προσωπικότητες της τηλεόρασης, μουσικοί και αθλητές έκαναν παρέλαση μπροστά στις κάμερες και φωτογραφήθηκαν με ξεχωριστές δημιουργίες. Πριν από την εκδήλωση, η σιδηρά κυρία της Vogue, Αννας Γουίντουρ δήλωσε μέσω email ότι η αμερικανική μόδα το 2021 έχει γίνει «ένα συνονθύλευμα, που αντικατοπτρίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε όλοι, όπως φαίνεται από πολλούς διαφορετικούς φακούς».

Προσθέτοντας σε αυτό το….συνονθύλευμα, η ιέρεια του στυλ δεν επέλεξε όπως συνήθως Chanel για την εμφάνισή της αλλά ένα floral φόρεμα Oscar de la Renta-φόρο τιμής στον εκλιπόντα σχεδιαστή, ο οποίος ήταν στενός της φίλος και μανιώδης κηπουρός.

H Σερένα ΟυίλιαμςΑ.Ρ

Οι οικοδεσπότες της φετινής βραδιάς είναι μια, πολλά υποσχόμενη, ομάδα της Generation Ζ: Η 23χρονη ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η 23χρονη τενίστρια και ακτιβίστρια πλέον υπέρ της ψυχικής υγείας, Ναόμι Οσάκα, η 19χρονη τραγουδίστρια-φαινόμενο Μπίλι Αϊλις και ο Γαλλο-Αμερικανός ηθοποιός Τιμοθέ Σαλαμέ.

Επί τιμής πρόεδροι του γκαλά είναι, φυσικά η Αννα Γουίντουρ, ο αμερικανός-ισραηλινός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Instagram, Αντάμ Μοσερί, κι ο σχεδιαστής Τομ Φορντ που έντυσε πολλούς από τους προσκεκλημένους.

H Aμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια ΝormaniΑ.Ρ

Λόγω πανδημίας η λίστα των καλεσμένων ήταν κατά ένα τρίτο περίπου μικρότερη από το συνηθισμένο - και βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη νεολαία. Η έκθεση που φιλοξενεί αποτελείται από 70% νέους σχεδιαστές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν φτάσει ποτέ στο γκαλά ή δεν έχουν φανταστεί ποτέ ότι τα ρούχα τους μπορεί να καταλήξουν στο μουσείο.

Τα εισιτήρια έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 35.000 δολαρίων το καθένα και τα τραπέζια απο 200.000 έως 300.000 δολάρια . Φέτος, διαδόθηκε η είδηση ότι ζητήθηκε από ορισμένες μάρκες να «χορηγούν» νέους σχεδιαστές - που επλήγησαν ιδιαίτερα από την Covid-19.

H Κένταλ ΤζένερΑ.Ρ

Από τους καλεσμένους που ξεχώρισαν η εκτυφλωτική Μέγκαν Φοξ με στιλ pinup και ένα τολμηρό φόρεμα Dundas με βαθύ ντεκολτέ και ψηλό σκίσιμο αλλά και η Κάρλι Κλος με ένα κόκκινο φόρεμα Carolina Herrera με εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

H Bαλεντίνα ΣαμπάιοΑ.Ρ

Το μοντέλο Έλα Έμχοφ, η θετή κόρη της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, φόρεσε μία ολόσωμη κατακόκκινη δημιουργία Adidas της Stella McCartney και ενώθηκε με μια μεγάλη λίστα διασημοτήτων που επέλεξαν το ίδιο έντονο χρώμα όπως η Τζένιφερ Χάντσον, η Ροζαλία, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και ο Μαλούμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου

Κλειστοί χώροι: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει