ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πατέρας μηνύει δασκάλα επειδή...κούρεψε την 7χρονη κόρη του – Ζητάει αποζημίωση 1 εκατ.δολαρίων

ΗΠΑ: Πατέρας μηνύει δασκάλα επειδή...κούρεψε την 7χρονη κόρη του – Ζητάει αποζημίωση 1 εκατ.δολαρίων

Αγωγή κατά της σχολικής περιφέρειας και δύο δασκάλων κατέθεσε ο πατέρας μιας 7χρονης, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η δασκάλα του σχολείου καταγγέλλει κούρεψε το παιδί του, χωρίς την άδεια του ίδιου και της μητέρας της.

Ο Jimmy Hoffmeyer ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα της κόρης του που είναι μιγάδα.

Έρευνα από τη σχολική περιφέρεια κατέληξε τον Ιούλιο ότι, ενώ η δασκάλα είχε παραβιάσει τη πολιτική του σχολείου, δεν είχε ενεργήσει όμως, με φυλετική προκατάληψη.

Την επέπληξαν, αλλά της επέτρεψαν να κρατήσει τη δουλειά της στο Δημοτικό σχολείο του Ganiard στο Mount Pleasant. Ο πατέρας είπε στον Associated Press τον περασμένο Απρίλιο ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο μια μέρα με τα μαλλιά της να είναι κουρεμένα από τη μία πλευρά του κεφαλιού της.

Ένας συμμαθητής της, είχε κόψει τα μακριά σγουρά μαλλιά της με ένα ψαλίδι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, είπε. Δύο μέρες αργότερα, η 7χρονη επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο με κομμένα τα μαλλιά στην άλλη πλευρά του κεφαλιού της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την είχαν πάει σε κομμωτήριο για να κάνει τα διαφορετικά μήκη λιγότερο εμφανή.

Ο Hoffmeyer θεώρησε ότι το είχε κάνει άλλο παιδί, αλλά η κόρη του του είπε ότι αυτή τη φορά ήταν ή δασκάλα. Εκτός από την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του παιδιού, η αγωγή επικαλείται επίσης φυλετικές διακρίσεις, εθνοτικό εκφοβισμό, πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εκ προθέσεως και επίθεση.

Η περιφέρεια «απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά, να παρακολουθήσει, να κατευθύνει, να πειθαρχήσει και να επιβλέψει τους υπαλλήλους της και γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν σε καταγγελίες για συμπεριφορά λόγω της ακατάλληλης εκπαίδευσης, των εθίμων, των διαδικασιών και των πολιτικών και της έλλειψης πειθαρχίας, που υπήρχε για τους εργαζόμενους», αναφέρει η μήνυση.
Δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημη απάντηση από τους κατηγορούμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι