ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Χαμόγελα για τον μυθικό Βραζιλιάνο - Τα τελευταία νέα της υγείας του

Πελέ: Χαμόγελα για τον μυθικό Βραζιλιάνο - Τα τελευταία νέα της υγείας του

Πελέ: Ραγδαία βελτίωση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική του Σάο Πάολο.

«Φίλοι μου, αναρρώνω πολύ καλά. Σήμερα δέχθηκα επισκέψεις από μέλη της οικογένειας και συνεχίζω να χαμογελάω κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη που δέχομαι από εσάς». Είναι το μήνυμα που ανάρτησε στο instgram o Πελέ στις 02:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που στις 23 Οκτωβρίου θα γίνει 81 ετών, μοναδικός παίκτης που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές, βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση μετά την «αναπνευστική αστάθεια» που τον οδήγησε νωρίς χθες σε εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο.

Το νοσοκομείο έκανε γνωστό ότι ο Πελέ «παρουσίασε μια σύντομη αναπνευστική αστάθεια» και εισήχθη σε ΜΕΘ ως «προληπτικό μέτρο». Στη συνέχεια, αφού η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε σε μονάδα ημι-εντατικής φροντίδας.
«Μετά τη σταθεροποίηση, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα ημι-εντατικής φροντίδας. Αυτή τη στιγμή είναι σταθερός από καρδιαγγειακής και αναπνευστικής πλευράς», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πριν από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του νοσοκομείου, η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, δημοσίευσε στο Instagram:

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις φήμες εκεί έξω, αλλά ο πατέρας μου είναι καλά. Υπάρχει ήδη πολύ άγχος στον κόσμο αυτές τις μέρες και δεν θέλουμε να είμαστε ο λόγος για περισσότερο. Αναρρώνει καλά ... το υπόσχομαι!».
Και πρόσθεσε: «Το φυσιολογικό σενάριο ανάρρωσης για έναν άντρα στην ηλικία του μετά από μια επέμβαση όπως μερικές φορές ς δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω».

Η ίδια δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία που είπε ότι «τραβήχτηκε μόλις τώρα» με τον τρεις φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου να φορά μαύρο γιλέκο και να χαμογελάει στην κάμερα.

Οι ανησυχίες για την υγεία του Πελέ δημιουργήθηκαν χθες όταν τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επέστρεψε σε ΜΕΘ από την οποία είχε φύγει μόλις νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα καθώς αναρρώνει από την αφαίρεση όγκου του παχέος εντέρου.

Είχε νοσηλευτεί στις 31 Αυγούστου για εξετάσεις ρουτίνας κατά τις οποίες εντοπίστηκε όγκος στο παχύ έντερο που αφαιρέθηκε στο χειρουργείο που υποβλήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα των παθολογικών εξετάσεων και της βιοψίας του όγκου δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Ο Πελέ υπέφερε από προβλήματα στο ισχίο για χρόνια και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Το 2025 έκανε εγχείρηση στον προστάτη, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες ενώ μπήκε ξανά για ουρολοίμωξη το 2019.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του είχαν ήδη κοπεί πριν από την πανδημία του Covid-19 και έκτοτε έχει κάνει λίγες περιττές εξόδους έξω από το σπίτι του κοντά στο Σάντος.

Ο Πελέ είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Βραζιλίας με 77 γκολ σε 92 παιχνίδια και έναν από τους τέσσερις παίκτες που έχουν σκοράρει σε τέσσερα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια με επτά τραυματίες: Οι δυο σε σοβαρή κατάσταση - Τραυματίστηκαν και τρία παιδιά

Χαστούκι για την Τουρκία η EUMED 9: Επιστροφή της Ευρώπης στη Μεσόγειο

Κορονοϊός: Ποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους