ΚΟΣΜΟΣ

Γκουτέρες: Ο κόσμος πρέπει «να ακούσει τους νέους» για να εμπνευστεί

Γκουτέρες: Ο κόσμος πρέπει «να ακούσει τους νέους» για να εμπνευστεί
AP Photo

Ο κόσμος «πρέπει να ακούσει» τη νεολαία και «να καθοδηγηθεί» από τις δικές της προτεραιότητες, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εγκαινιάζοντας ένα εφήμερο, εντυπωσιακό έργο τέχνης, του Γάλλου καλλιτέχνη Σεϊπί, στους κήπους της έδρας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Τα παιδιά και οι νέοι μας δείχνουν τον δρδόμο. Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα εμπνευστούν από την τέχνη του Σεϊπί για να αναλογιστούν πώς θα μπορέσουμε να δούμε πέρα από το άμεσο περιβάλλον μας, σεβόμενοι τη φύση και τον πλανήτη μας», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν στη Νέα Υόρκη οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ. Παρά την πανδημία της Covid-19 αναμένεται να παραστούν στη Γενική Συνέλευση περίπου 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και πολλές δεκάδες υπουργοί.

Το έργο «Κόσμος σε Εξέλιξη Β΄» παρουσιάζει δύο καθισμένα παιδιά που δημιουργούν μαζί τον ιδανικό κόσμο τους.

Ο Γκιγιόμ Λεγκρό ή Σεϊπί (Saype – από τις αγγλικές λέξεις say (λέω) και peace (ειρήνη) είναι ένα 32χρονος Γάλλος καλλιτέχνης, γνωστός για τα γιγαντιαία ζωγραφικά έργα του σε γκαζόν, με χρήση χρωμάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Το 2020 είχε φιλοξενηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη ένα άλλο έργο του, το «Κόσμος σε Εξέλιξη Α’».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια: Σοβαρή η κατάσταση του πατέρα - Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Συγκλονισμένες οι ΗΠΑ από την εξαφάνιση της 22χρονης Γκάμπι - Χάθηκαν τα ίχνη και του συντρόφου της

ΔΕΘ 2021: Πολίτης δάκρυσε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα - «Εσείς και η ΝΔ μας πήρατε την περιουσία»