ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αυτός ειναι ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο σε πανεπιστήμιο - 8 νεκροί και 19 τραυματίες

Ρωσία: Αυτός ειναι ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο σε πανεπιστήμιο - 8 νεκροί και 19 τραυματίες
AP Photo/Anastasia Yakovleva

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Ρωσία, φέρεται να προετοίμαζε πολύ καιρό το μακάβριο έργο του. Σε μηνύματα που άφησε πριν εισβάλλει πάνοπλος στο κτήριο λέει οτι «ξεχείλιζε» απο μίσος.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φοιτητές να απομακρύνονται πηδώντας από τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου στο κρατικό πανεπιστήμιο της πόλης πόλη Περμ, στα Ουράλια Όρη.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν, είτε από τους πυροβολισμούς είτε πέφτοντας από τα παράθυρα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι εννέα ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί στο πανεπιστήμιο.

Ο δράστης τραυματίστηκε και συνελήφθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο τοπικός ιστότοπος ειδήσεων 59.ru δημοσίευσε μια ανεπιβεβαίωτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον φερόμενο δράστη, όπου περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια και τα κίνητρά του για την επίθεση.

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομικής άποψης). Δεν ήμουν μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης, ήμουν άθρησκος και απολιτίκ. Κανείς δεν ήξερε τι σκόπευα να κάνω, έκανα όλες αυτές τις ενέργειες μόνος μου », γράφει η ανάρτηση.

Μάζευε χρήματα για να αγοράσει όπλα

Ο δράστης προσθέτει οτι «ξεχείλιζε από μίσος» και ότι σχεδίαζε το μακελειό και εξοικονομούσε χρήματα για να αγοράσει πυροβόλα όπλα εδώ και πολύ καιρό.

Ο 18χρονος Τιμούρ Μπεκμανσούροφ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα είχε αφήσει σημείωμα πριν την επίθεσή του, την οποία όπως φαίνεται και από τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πραγματοποίησε πάνοπλος. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης φοιτούσε και ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο που στοχοποίησε.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, την 20η Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσοι εμφανίζονται στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο.

Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα φθάνουν στα χέρια Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το Περμ είναι μια πόλη 1 εκατομμυρίου κατοίκων περίπου 1.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ανέφερε στη σελίδα του στο VKontakte , προσθέτοντας οτι οι φοιτητές και οι καθηγητές κλήθηκαν άμεσα να κλειδώσουν τις πόρτες στις τάξεις και τα γραφεία τους και να παραμείνουν ήσυχοι. Τα μαθήματα ακυρώθηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη