ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI
Το FBI αναζητά τον Μπράιαν Λόντρι για την υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο η οποία έπεσε θύμα δολοφονίας
Instagram

Το FBI αναζητά τον Μπράιαν Λόντρι για την υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο η οποία έπεσε θύμα δολοφονίας

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Μπράιαν Λόντρι τον σύντροφο της Γκάμπι Πετίτο προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το FBI μετά τις έρευνες που γίνονται σε βάρος του σχετικά με τη δολοφονία της άτυχης 22χρονης.

Για την ώρα το ένταλμα σύλληψης αφορά την παράνομη χρήση συσκευών και συγκεκριμένα την χρήση πιστωτικής κάρτας που ενδεχομένως να ανήκε στην Γκάμπι Πετίτο. Όπως ανακοίνωσε το τμήμα του FBI στο Ντένβερ το ένταλμα σύλληψης για τον Μπράιαν Λόντρι εκδόθηκε στις 22 Σεπεμβρίου και αφορά τη χρήση εκ μέρους του στις 30 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου της πιστωτικής κάρτας στο Γουαϊόμινγκ και αλλού για την αγορά αντικειμένων αξίας 1.000 δολαρίων. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η Γκάμπι Πετίτο ήταν η 27η Αυγούστου όταν την είδαν σε εστιατόριο του Γουαϊόμινγκ.

«Όπως αντιλαμβάνομαι το ένταλμα σύλληψης για τον Μπράιαν Λόντρι σχετίζεται με κινήσεις που έκανε μετά τον θάνατο της Γκάμπι Πετίτο και όχι με το ακριβές έγκλημα. Το FBI επικεντρώνεται στον εντοπισμό του Μπράιαν και όταν αυτό συμβεί θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης δίωξης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Λόντρι ο οποίος θεωρείται πρόσωπο ενδιαφέροντος από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο.

Το FBI απηύθυνε, δε, εκ νέου έκκληση για πληροφορίες προς όλους όσοι τυχόν έχουν πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκεται ο Λόντρι ο οποίος αγνοείται από την 1η Σεπτεμβρίου όταν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του στη Φλόριντα χωρίς την Γκάμπι Πετίτο με την οποία είχαν πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η περιπέτεια που ξεκίνησε...online

Η εξαφάνιση και ο θάνατος της Γκάμπι Πετίτο και το ανθρωποκυνηγητό για τον αρραβωνιαστικό της Μπράιαν Λόντρι -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση- προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μήνες πριν από την εξαφάνισή της, η 22χρονη Πετίτο και ο 23χρονος φίλος της Μπράιαν Λόντρι ξεκίνησαν ένα…ρομαντικό ταξίδι με φορτηγό.

Άρχισαν να ανεβάζουν την περιπέτειά τους σε βίντεο, καλώντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ακολουθήσουν τη διαδρομή τους και αναρτώντας σκηνές ενός φαινομενικά ευτυχισμένου ζευγαριού.

Κάμπινγκ σε παραλίες, ορειβασία σε βουνά και πεζοπορία στην έρημο της Γιούτα ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα από το μοιραίο όπως αποδείχθηκε ταξίδι. Τελικά το ζεύγος καυγάδισε και ο Λόντρι επέστρεψε μόνος στο σπίτι του στη Φλόριντα με το βανάκι τους, τον Σεπτέμβριο.

Ο Μπράιαν ΛόντριΑ.Ρ

Την Τρίτη, το FBI επιβεβαίωσε ότι τα λείψανα που είχαν εντοπιστεί στο εθνικό πάρκο Grand Teton ανήκαν στην Γκάμπι Πετίτο και ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα δολοφονίας. Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τον Λάντρι, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται, ως «άτομο ενδιαφέροντος» και έκαναν έρευνες στο σπίτι του στη Φλόριντα.

H βοήθεια και οι παραπλανητικές πληροφορίες

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γοητεύτηκαν από την υπόθεση και άρχισαν να χτενίζουν τον πλούτο των διαδικτυακών βίντεο και φωτογραφιών για ενδείξεις. Από την άλλη πλευρά, πολλοί διέδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες, αναφέροντας πιθανές εμφανίσεις του ζεύγους που αποδείχθηκαν λανθασμένες.

«Όλο αυτό έχει να κάνει με το ταξίδι των δύο νεαρών που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια», δήλωσε ο Τζόζεφ Σκοτ Μόργκαν, καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου του Τζάκσονβιλ και αρμόδιος για υποθέσεις δολοφονιών υψηλού προφίλ. Και πρόσθεσε: «Είναι νέοι και ελκυστικοί άνθρωποι».

Ο καυγάς που έγινε...viral

Μια πληροφορία που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον: ένα βίντεο από κάμερα της αστυνομίας, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και δείχνει το ζευγάρι τον Αύγουστο στο Moab της Γιούτα. Το φορτηγό φαίνεται να τρέχει με ταχύτητα και να χτυπάει στα χαλίκια. Είχαν τσακωθεί και η Πετίτο έβαλε τα κλάματα, με τον Λάντρι να λέει ότι είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ τους επειδή ταξίδευαν μαζί για μήνες.

Gabbie Petito Case: Brian Laundrie UPDATES Spotify Playlist, Instagram Live BROADCAST boat on water

Οι θεωρίες και οι παρατηρήσεις του πλήθους ανέβηκαν στο Reddit, το Instagram, το YouTube, το Facebook, το TikTok και το Twitter. Από την Τρίτη, το hashtag #gabbypetito είχε περισσότερες από 650 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι χρήστες είχαν «χτενίσει» τις λίστες με τις μουσικές προτιμήσεις της Πετίτο στο Spotify, τις αναγνωστικές συνήθειες του Λόντρι και όλα τα ψηφιακά μονοπάτια του ζευγαριού. Ένας χρήστης του TikTok ανέφερε ότι πήρε τον Λόντρι που έκανε ωτοστόπ.

Gabby Petito: Timeline of fateful cross-country trip

Ένα ζευγάρι μάλιστα που τεκμηριώνει τις μετακινήσεις του με λεωφορείο του στο YouTube είπε ότι μερικά από τα βίντεό τους προέρχονται από το Grand Teton όπου είχαν εντοπίσει το λευκό βαν του ζευγαριού.

Δημοσίευσαν μια εικόνα με ένα μεγάλο κόκκινο βέλος που το έδειχνε και τις λέξεις: «Βρήκαμε το βαν της Γκάμπι Πετίτο». Είπαν ότι αυτό ήταν που οδήγησε τους ερευνητές στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα, αν και το FBI δεν έχει διευκρινίσει τι οδήγησε στην ανακάλυψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Ένοπλες Δυνάμεις: «Ροπαλιά» του «Ηρακλή» στον Ερντογάν και αμέσως «Παρμενίωνας» - Απόλυτη ετοιμότητα