ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπι Πετίτο: Γιατί παραμένει άφαντος ο σύντροφος της 22χρονης - Το τεράστιο ανθρωποκυνηγητό

Γκάμπι Πετίτο
Γκάμπι Πετίτο

Ο αρραβωνιαστικός της Γκάμπι Πετίτο, Μπράιαν Λόντρι αγνοείται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. Το θρίλερ που συγκλόνισε τις ΗΠΑ συνεχίζεται, καθώς σήμερα αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή που θα ρίξει φως στην υπόθεση - θρίλερ.

Η Γκάμπι Πετίτο αγνοείται από τις 11 Σεπτεμβρίου και το FBI ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώμα που «ταιριάζει» στην περιγραφή της. Σήμερα αναμένεται η νεκροψία- νεκροτομή που θα λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης που «πάγωσε» τις ΗΠΑ.

Η αναζήτηση της 22χρονης κοπέλας έγινε πρωτοσέλιδο και η εξαφάνιση του Λόντρι προκαλεί περαιτέρω σύγχυση στην υπόθεση. Ο 23χρονος Μπράιαν Λόντρι δεν έχει κατηγορηθεί και δεν είναι ύποπτος για έγκλημα σε αυτό το σημείο, ανέφεραν οι αρχές. Αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει στην αστυνομία, γεγονός που κίνησε υποψίες.

Η οικογένειά του είπε στην αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής ότι έχει να δει τον 23χρονο από την Τρίτη. Οι δικοί του δήλωσαν ότι έφυγε από το σπίτι με ένα σακίδιο του και ότι πηγαίνει στο Carlton Reserve, ένα φυσικό καταφύγιο 25.000 στρεμμάτων στη Φλόριντα.

Η αστυνομία στο North Port της Φλόριντα έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι οι αρχές ερευνούν το πάρκο, επιχείρηση που περιλαμβάνει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ειδικά εκπαιδευμένων κυνηγόσκυλων. Σε ένα μέρος όπως ένα φυσικό καταφύγιο, η πυκνή βλάστηση και η έλλειψη ηλιακού φωτός επηρεάζουν την ορατότητα.

H Γκάμπι ΠετίτοΑ.Ρ

Όταν πρόκειται για ανθρώπους που κρύβονται από τις αρχές, η αναζήτηση γίνεται πολύ πιο δύσκολη, λένε οι ειδικοί. Κατά πάσα πιθανότητα θα φοράει ρούχα παραλλαγής που θα τον κάνουν να δείχνει ένα με το περιβάλλον. Προκειμένου να μην εντοπιστεί, ένα άτομο μπορεί επίσης να σέρνεται στις κοίτες των κολπίσκων και να αποφεύγει να αφήνει ίχνη - όπως σκουπίδια ή στοιχεία πυρκαγιάς.

Ο Chris Boyer, εκτελεστικός διευθυντής της μη κερδοσκοπικής Εθνικής Ένωσης Αναζήτησης και Διάσωσης (NASAR) λέει ότι η τεχνολογία όπως τα γυαλιά νυχτερινής όρασης, τα drones και οι θερμικοί αισθητήρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της θέσης ενός ατόμου.

Πριν εξαφανιστεί, ο Λόντρι ήταν σπίτι του στο North Port για περίπου δύο εβδομάδες. Εκείνος και η Πετίτο ταξίδευαν μαζί με το βαν τους στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για μήνες μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν ο 23χρονος επέστρεψε σπίτι χωρίς την αρραββωνιαστικιά του.

Η οικογένειά του είπε στους αστυνομικούς ότι τον είδε για τελευταία φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί δεν ενημέρωσαν τις Αρχές ότι έφυγε εκ νέου από το σπίτι. Η αστυνομία δεν πιστεύει ότι βρίσκεται ακόμη στο πάρκο.

Το επίκεντρο της αναζήτησης για τον Λάντρι έχει αλλάξει και οι Αρχές δεν τον ψάχνουν πλέον στο φυσικό καταφύγιο. «Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι προς το παρόν έχουμε εξαντλήσει την αναζήτηση του χώρου εκεί», ανακοίνωσε εκπρόσωπος.

Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο Μπράιαν Λόντρι εθεάθη στο Mobile της Αλαμπάμα, τη Δευτέρα. Οι αξιωματικοί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει εάν ισχύει κάτι τέτοιο. Αξιωματικοί από το Κινητό Αστυνομικό Τμήμα έλαβαν πληροφορίες ότι ο Λόντρι βρισκόταν στη γωνιά του Tillman, νοτιοδυτικά της πόλης, 965 χιλιόμετρα από το σπίτι του στο North Port της Φλόριντα.

Το FBI πραγματοποίησε έρευνα τη Δευτέρα στο σπίτι των γονιών του Λόντρι, όπου ζούσε με την Πετίτο. Οι πράκτορες απομάκρυναν τον Κρίστοφερ και τη Ρομπέρτα Λάντρι από το σπίτι, εκτέλεσαν το ένταλμα έρευνας και στη συνέχεια τους έφεραν πίσω για ανάκριση, είπε ο Τέιλορ. Η έρευνα στο σπίτι ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας έγραψε το FBI στο Twitter.

Οι ιατροδικαστές θα διενεργήσουν σήμερα νεκροψία στο πτώμα που βρέθηκε στο Γουαϊόμινγκ το Σαββατοκύριακο, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν πράγματι πρόκειται για την Γκάμπι Πετίτο.

Η εξέταση των λειψάνων που ανακαλύφθηκαν την Κυριακή σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Μπρίτζερ-Τέτον, στο δυτικό Γουαϊόμινγκ, ανακοινώθηκε καθώς οι αστυνομικοί και οι πράκτορες του FBI συνέχιζαν να αναζητούν τον αρραβωνιαστικό της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Ώρες αγωνίας στην Πάτρα: Στις 12 θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)