ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Νέος πονοκέφαλος από e-mail που θελουν τον γιο του να ζητά προμήθειες $2 εκατ.

Τζο Μπάιντεν Χάντερ Μπάιντεν
Ο Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί ξανά ζημία στον πατέρα του και προεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, για όσα φέρεται να έκανε για να «ξεκλειδώσουν» εκατομμύρια από τη Λιβύη
AP PHOTO

Ο Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί ξανά ζημία στον πατέρα του και προεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, για όσα φέρεται να έκανε για να «ξεκλειδώσουν» εκατομμύρια από τη Λιβύη

Νέο γύρο μπελάδων για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται ότι προκαλεί η δράση του γιου του, Χάντερ, τα προηγούμενα χρόνια με την τελευταία αποκάλυψη να παρουσιάζει τον γιο του Αμερικανού προέδρου να ζητά ετήσια προμήθεια 2 εκατομμύριων δολαρίων για να βοηθήσει στο «ξεπάγωμα» δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Business Insider ο Χάντερ Μπάιντεν εμφανίζεται σε e-mail με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2015 που έστειλε ο υποστηρικτής των Δημοκρατικών, Σαμ Τζαουχάρι, στον Σαουδάραβα σεΐχη Μοχάμεντ αλ-Ραχμπανί να ζητά τα χρήματα αυτά στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο ανδρών να «απελευθερώσουν» τα δισεκατομμύρια των Λίβυων που είχαν «παγώσει» στο πλαίσιο των κυρώσεων της κυβέρνησης Ομπάμα για την απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από τη Λιβύη.

«Σε συζήτηση που είχα με τον γιο του #2 son ζήτησε $2 κάθε χρόνο ως προμήθεια για την επιτυχία του» έγραψε ο Τζαουχάρι στο Ραχμπανί. «Θέλει να προσλάβει τους δικούς του ανθρώπους – θέλει να έχει έναν στενό κύκλο έμπιστων. Ο πατέρας του αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι».

«Ταξιδεύει με τον πατέρα του και έχει πρόσβαση παντού στην Ευρώπη και την Ασία όπου ο Καντάφι και η LIA [Libya Investment Authority] έχουν «παγωμένα» χρήματα. Λέει ότι έχει πρόσβαση στα υψηλότερα επίπεδα στην Κίνα, μπορεί να βοηθήσει εκεί» πρόσθετε ο Τζαουχάρι.

«Τα αρνητικά του είναι ότι είναι αλκοολικός, εθισμένος στα ναρκωτικά, τον έδιωξαν από τον στρατό για χρήση κοκαΐνης, κυνηγάει χαμηλού επιπέδου εκδιδόμενες, έχει συνεχώς προβλήματα ρευστότητας και πολλούς πονοκεφάλους. Θα πρέπει να συναντηθούμε στο Γκσταντ ή στο Λονδίνο για τα επόμενα βήματα» αναφερόταν, επίσης, στο e-mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «δύο άνθρωποι κοντά στις διαπραγματεύσεις αυτές εξήγησαν ότι το “$2” σημαίνει 2 εκατομμύρια δολάρια για τον Χάντερ Μπάιντεν μολονότι δεν προκύπτει ότι υπήρξε αυτή η συμφωνία». Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι ο Τζαουχάρι και οι συνεργάτες του διεκδικούσαν να κρατήσουν το 5% όσων χρημάτων θα κατάφερναν να ξεκλειδώσουν, εξέλιξη που θα τους απέφερε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος που γίνεται αναφορά στην Κίνα ως «όπλο» του Χάντερ Μπάιντεν για τη συμφωνία αυτή είναι επειδή το Πεκίνο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για το ξεκλείδωμα των δισεκατομμυρίων των Λίβυων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ξύπνησε» ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Linda Evangelista: Στο πλευρό της διάσημα μοντέλα μετά την παραμόρφωσή της - Μπράβο για το κουράγιο

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης