ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πέταξαν αυγό στον Μακρόν - Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Γαλλία: Πέταξαν αυγό στον Μακρόν - Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Στόχος για μία ακόμη φορά έγινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή τη φορά του πέταξαν ένα αυγό-παιχνίδι στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στοχοποιήθηκε για άλλη μια φορά δημόσια.

Στο περιθώριο ενός ταξιδιού στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών (Ρον), ένας άγνωστος πέταξε ένα αυγό προς το μέρος του. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αμέσως από την υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Στο σύντομο βίντεο που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα αυγό φαίνεται να...προσγειώνεται στον ώμο του Γάλλου προέδρου. Ο νεαρός που το εκσφενδόνισε, συνελήφθη αμέσως απο τη φρουρά του Μακρόν.

«Αν έχει κάτι να μου πει, ας έρθει», είπε ο αρχηγός του κράτους και ζήτησε να του φέρουν τον δράστη για να συνομιλήσει μαζί του και να ακούσει τα αιτήματά του. Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία βρίσκεται πλέον και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας ετοιμαζόταν να κάνει μια σειρά ανακοινώσεων για την αναβίωση του κλάδου των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, στην μετά Covid εποχή.

Μεταξύ αυτών, η φορολογική απαλλαγή για τα tips που καταβάλλονται με τραπεζική κάρτα σε όλες τις σχετικές επιχερήσεις. Μία εξαγγελία που καταχειροκροτήθηκε από τους επαγγελματίες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω απο τον Μακρόν.

Το νέο περιστατικό υπανθύμισε το χαστούκι που είχε δεχθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στο Tain-L'Hermitage στο Drôme στις 8 Ιουνίου.

Ο δράστης της επίθεσης εκείνης είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μηνών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο. Είχε φωνάξει «Montjoie, Saint-Denis! Κάτω η Mακρονία» τη στιγμή της χειρονομίας που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ