ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αφήστε τον διαστημικό ανταγωνισμό, να σώσουμε τη Γη - Έκκληση στους ζάμπλουτους

O Πρίγκιπας Ουίλιαμ
O Πρίγκιπας Ουίλιαμ
ΑΡ

Παρέμβαση υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη έκανε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ζητώντας από τους πολυεκατομμυριούχους να αφήσουν κατά μέρος τη «μάχη του διαστήματος» για να βοηθήσουν στη διάσωση της Γης

Την αλλαγή των προτεραιοτήτων των πολυεκατομμυριούχων ζητεί ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καλώντας τους να αφήσουν τα ταξίδια στο διάστημα και να φροντίσουν να σώσουν τον πλανήτη μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC την Πέμπτη, ο Ουίλιαμ εμφανίζεται να επικρίνει τους βαθύπλουτους Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ και Ρίτσαρντ Μπράνσον, που ανταγωνίζονται για την… ιδιωτική κατάκτηση του διαστήματος μετατρέποντας τα κοσμικά ταξίδια σε εμπορική επιχείρηση.

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα σπουδαιότερα μυαλά στον κόσμο να ασχοληθούν με το να διορθώσουμε τα στραβά στον πλανήτη, κι όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος που θα πάμε να κατοικήσουμε», ήταν το σχόλιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τη… διαστημική αναμέτρηση των μεγιστάνων.

Το σχόλιό του ακολούθησε τη δήλωση του Έλον Μασκ για ταξίδια στον Άρη, ενώ ο κ. Μπέζος έχει περιγράψει το παρθενικό ταξίδι της εταιρίας του στο διάστημα τον Ιούλιο ως κατασκευή ενός δρόμου προς το διάστημα, «ώστε τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά να μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέλλον».

Ο Ουίλιαμ συνεχίζει έτσι την παράδοση του βασιλικού οίκου που επανειλημμένα αναφέρεται στα περιβαλλοντικά προβλήματα καλώντας σε οικουμενική δράση για τη σωτηρία του πλανήτη.

Πρωτεργάτης ο πατέρας του, ο 72χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου που εδώ και χρόνια πιέζει υπέρ της διάσωσης του πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος»... σφυροκοπά την Αττική - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν δέχεται τη συγγνώμη της Έφης - «Έμεινε απαθής και στις φωτογραφίες μου»