ΚΟΣΜΟΣ

FDΑ: Περισσότερα τα οφέλη απο τους κινδύνους στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά

Eμβολιασμός παιδιών
Eμβολιασμός παιδιών
ΑΡ

 Ο αμερικανικός FDA λέει ότι τα οφέλη υπερέχουν των κινδύνων για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά

Επιστήμονες στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσαν χθες ότι τα πιθανά οφέλη της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σαφώς υπερέχουν των κινδύνων για σπάνια περιστατικά καρδιακής φλεγμονής.

Νωρίτερα χθες, οι εταιρίες παρασκευής του εμβολίου είπαν ότι το εμβόλιό τους εμφανίζει 90,7% αποτελεσματικότητα έναντι του κορονοϊού σε κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονταν σε ενημερωτικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ενόψει της συνεδρίασης πάνελ ανεξάρτητων ειδικών, οι οποίοι την Τρίτη αναμένεται να ψηφίσουν εάν θα συστήσουν στον FDA να εγκρίνει τα εμβόλια για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Εάν ο FDA εγκρίνει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με σκεύασμα των Pfizer/BioNTech, θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα και οι δόσεις μπορεί να είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ