ΚΟΣΜΟΣ

Άντονι Φάουτσι: Σάλος με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο - Ενέκρινε σοκαριστικά πειράματα σε κουτάβια

Άντονι Φάουτσι: Σάλος με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο - Ενέκρινε σοκαριστικά πειράματα σε κουτάβια
AP IMAGES

Άντονι Φάουτσι: Σκνίπες, κουτάβια που τεμαχίστηκαν και εκατομμύρια δολάρια «στήνουν» τον Αμερικανό... Τσιόδρα στον τοίχο!

Στη δίνη ενός απάνθρωπου σκανδάλου βρίσκεται ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, καθώς φέρεται να χρηματοδοτούσε πειράματα πάνω σε κουτάβια, τα οποία τα... κατέτρωγαν ζωντανά σκνίπες!

Σύμφωνα με τον Independent και τη DailyMail, ο Φάουτσι κατηγορείται ότι δαπάνησε δύο εκατομμύρια δολάρια ώστε να παγιδευτούν κεφάλια κουταβιών σε κλουβιά, αφήνοντας σκνίπες να τα φάνε ζωντανά, θέλοντας να δοκιμάσουν ένα νέο φάρμακο, το οποίο ενέκρινε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και χορηγήθηκε στα σκυλιά. Το σχέδιο ονομαζόταν «White Coat Waste Project» και για αυτό δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια!

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, χρήματα για το οποίο δαπανήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα ενώ μέχρι τις 19 Νοεμβρίου ο Φάουτσι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Τι ισχύει από σήμερα

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα