ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Η τελευταία φωτογραφία πριν να πέσει νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας

Αλεκ Μπάλντουιν ταινία
Άλεκ Μπάλντουιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας
AP PHOTO

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας - Το «κατηγορώ» του ανθρώπου που ήταν δίπλα της την ώρα του δυστυχήματος

Ανοιχτό άφησε η εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στην ταινία Rust το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Αλίνα Χάτσινς από το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν.

Μιλώντας στους New York Times η εισαγγελέας της Σάντα Φε διευκρίνισε ότι ήταν λάθος να χρησιμοποιείται ο όρος prop gun για το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός. «Ήταν ένα κανονικό όπλο. Ήταν μια αντίκα όπλο». Παράλληλα η ίδια αποκάλυψε ότι στον χώρο των γυρισμάτων όπου σημειώθηκε το δυστύχημα βρέθηκε «ένας τεράστιος αριθμός σφαιρών» προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ερευνηθεί η φύση αυτών των πυρομαχικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν και με το οποίο σκότωσε την Αλίνα Χάτσινς ήταν ένα από τα τρία που είχε τοποθετήσει η επιφορτισμένη με την ασφάλεια των όπλων σε ένα καρότσι έξω από το κτήριο όπου διεξαγόταν η μοιραία πρόβα. Κατά την ίδια πηγή ο βοηθός σκηνοθέτη πήρε το ένα από τα τρία όπλα και το έδωσε στον Μπάλντουιν υποστηρίζοντας ότι ήταν ασφαλές καθώς χρησιμοποίησε τον όρο «cold gun» αν και τελικά, όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τους The Los Angeles Times που επικαλούνται δύο μέλη του συνεργείου γυρισμάτων της ταινίας, πέντε ημέρες πριν το δυστύχημα ο κασκαντέρ που υποδυόταν τον Άλεκ Μπάλντουιν, είχε πυροβολήσει δύο φορές με πραγματικά πυρά αφού του είχαν πει ότι το όπλο που κρατούσε δεν είχε πυρομαχικά.

«Έχουμε μέχρι στιγμής 3 κατά λάθος εκπυρσοκροτήσεις. Είναι τελείως ανασφαλές αυτό» φέρεται να ανέφερε σε μήνυμά του προς μέλος της παραγωγής εργαζόμενος στα γυρίσματα σύμφωνα με τους LA Times.

Άλεκ Μπάλντουιν: Η τελευταία φωτογραφία πριν το δυστύχημα

Εντωμεταξύ ο επικεφαλής των ηλεκτρολόγων στην ταινία του Άλεκ Μπάλντουιν, έφερε στη δημοσιότητα την τελευταία φωτογραφία της Αλίνα Χάτσινς λίγο πριν αυτή να πέσει νεκρή από τα πυρά του όπλου που κρατούσε ο ηθοποιός.

Στην φωτογραφία φαίνονται η Χάτσινς, ο Άλεκ Μπάλντουιν και άλλα μέλη του συνεργείου να βρίσκονται μέσα στην εκκλησία στην οποία διεξήχθη η μοιραία πρόβα.

Ο Σερτζ Σβετνόι, όπως είναι το όνομα του τεχνικού, βρισκόταν δίπλα στην Αλίνα Χάτσινς όταν αυτή έπεσε θανάσιμα τραυματισμένη. Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές της διευθύντριας φωτογαφίας είπε ότι η Χάτσινς, η οποία πυροβολήθηκε στον θώρακα, καταρρέοντας του είπε «δεν νιώθω τα πόδια μου».

Ο Σβετνόι απέδωσε τον θάνατο της φίλης του «στην αμέλεια και την έλλειψη επαγγελματισμού» κατηγορώντας όλους όσοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή προσέλαβε προσωπικό χωρίς την κατάλληλη εμπειρία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Επίθεση με βιτριόλι: Πέφτει η «αυλαία» της δίκης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης

Ζεφύρι: Βίντεο – ντοκουμέντο με άσκοπους πυροβολισμούς σε αυλή σπιτιού