ΚΟΣΜΟΣ

G20: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν σε «πολύ θετικό το κλίμα»

G20: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν σε «πολύ θετικό το κλίμα»
AP IMAGES

G20: Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στη Ρώμη.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο τούρκο αξιωματούχο, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε «πολύ θετικό κλίμα» και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Τουρκικές πηγές επισήμαναν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά κατ’ ιδίαν τον Ιούνιο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του NATO. Αντίθετα, ο κ. Μπάιντεν δεν υποδέχθηκε τον κ. Ερντογάν, όπως ήλπιζε ο τελευταίος, τον Σεπτέμβριο, όταν πήρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων- Τι γίνεται σε εκπρόθεσμη πληρωμή

Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της Κακαράντζουλα - Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κορονοϊός: Ολοταχώς για 5.000 κρούσματα ημερησίως – Εισηγούνται νέα μέτρα οι ειδικοί