ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Εφοδος της Greenpeace για τη διαρροή στην εξέδρα της Total

Βίντεο: Εφοδος της Greenpeace για τη διαρροή στην εξέδρα της Total

Ερευνητικό σκάφος της οργάνωσης Greenpeace αναμένεται να βρεθεί στην εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου της εταιρείας Total, στη Βόρεια Θάλασσα, όπου από την περασμένη Κυριακή παρατηρείται μεγάλη διαρροή αερίου στη θάλασσα.

«Λόγω της πολιτικής ανεπαρκούς πληροφόρησης της Total, η ανεξάρτηση οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος αποφάσισε να μεταβεί επί τόπου για να εξετάσει την κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ειδικοί, που θα επιβαίνουν στο πλοίο, θα κάνουν μετρήσεις στην ατμόσφαιρα και στο νερό, ώστε να καταγράψουν τα επίπεδα ρύπανσης. Οι ίδιοι θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν το σημείο της διαρροής, χάρη σε μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επαληθεύσουν τις ανακοινώσεις της Total.

Η εξέδρα στην οποία εργάζονταν περισσότερα από 200 άτομα, έχει εκκενωθεί πλήρως από την Δευτέρα και γύρω της έχει δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης της ναυσιπλοΐας. Εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης από τη διαρροή που η ίδια η εταιρεία χαρακτηρίζει ως το σοβαρότερο ατύχημα στη Βόρεια Θάλασσα κατά την τελευταία δεκαετία.

Δείτε τι μεταδίδει το Euronews, καθώς και γραφική απεικόνιση με την εξέλιξη της διαρροής αερίου στην περιοχή.ών και κρατήσεων μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζών. Κάτι, που κρίθηκε αναγκαίο, καθώς προέκυψαν προβλήματα στην διαχείριση των νέων κωδικών από τις τράπεζες.