ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη συναυλία του Τράβις Σκοτ: Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων

Το πλήθος στο φεστιβάλ πριν απο την τραγωδία
Το πλήθος στο φεστιβάλ πριν απο την τραγωδία
ΑΡ

Ηλικίας 14 έως 27 ετών είναι οι οκτώ άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld που διοργάνωσε ο ράπερ Tράβις Σκοτ, στο Χιούστον του Τέξας.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς της τραγωδίας έχουν πλέον αναγνωριστεί από τις αρχές και τα ονόματά τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ανάμεσά τους το νεότερο σε ηλικία θύμα ο μόλις 14 ετών Τζον Χίλγκερτ, o oποίος ανυπομονούσε για τη μοιραία συναυλία.

Το πρωί της Παρασκευής είχε στείλει μήνυμα σε φίλο που του που θα πήγαινε επίσης στο φεστιβάλ, για να του πει ότι πρέπει να φθάσουν νωρίς στο συναυλιακό χώρο. Ήθελε να «προλάβουν» καλό σημείο για να δουν το σόου, ανυπομονούσε να ακούσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και βιαζόταν να απολαύσει την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ο Χίλγκερτ και ο φίλος του Ρόμπι Χέντριξ, ένα χρόνο μεγαλύτερος, μεγάλωσαν μαζί και έπαιζαν στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου. Στη συναυλία πήγαν χωριστά με άλλους φίλους. Ο Χέντριξ επέστρεψε σπίτι. Ο Χίλγκερτ δεν επέστρεψε ποτέ. Ήταν ένας από τους οκτώ που σκοτώθηκαν όταν το πλήθος των 50.000 άρχισε να συρρέει μαζικά προς τη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του Τράβις Σκοτ.

«Τα πάντα σε εκείνη τη νύχτα ήταν μια τραγωδία», είπε η Τρέισι Φόλκνερ, η μαμά του Χέντριξ που γνωρίζει τον Χίλγκερτ από τότε που ήταν νήπιο. «Ο Τζον ήταν καλός μαθητής και αθλητής και τόσο ευγενικός. Ήταν ο πιο γλυκός και έξυπνος νέος».

O Tζον Χίλγκερτ ήταν μόλις 14 ετών

«Ήταν και οι δύο στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή και ένας επέστρεψε στο σπίτι και τον άλλο δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ», είπε. Η ίδια αγόρασε στον γιο της εισιτήρια για τη συναυλία για τα γενέθλιά του. «Είπα στον εαυτό μου ότι ήταν σαν ένα μεγάλο ροντέο. Αλλά τώρα ως γονιός, αναρωτιέμαι, «Τι σκεφτόμουν;»

Το Γυμνάσιο Memorial έστειλε γράμμα στους γονείς σχετικά με το θάνατο του Χίλγκερτ. «Η καρδιά μας θρηνεί μαζί με την οικογένεια του μαθητή, τους φίλους του και το προσωπικό μας στο Memorial», έγραψε η διευθύντρια Lisa Weir. «Αυτή είναι μια τρομερή απώλεια και ολόκληρη η οικογένεια του σχολείου θρηνεί σήμερα».

Ο 27χρονος Ντάνις Μπεγκ σκοτώθηκε επίσης στο φεστιβάλ, στην προσπάθειά του να σώσει ένα μέλος της οικογένειάς του. «Ο αδερφός μου προσπάθησε να σώσει την κουνιάδα μου από αυτές τις φρικτές πράξεις που γίνονταν κατά τη διαδικασία που έχασε τη ζωή του», έγραψε ο αδερφός του Μπέιζιλ στο Facebook.

Ο Ντάνις Μπεγκ (δεξιά)

«Ολα έγιναν σε μία εκδήλωση χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας την οποία επέβλεπαν φρικτοί άνθρωποι» είπε. Περιέγραψε τον αδελφό του ως μια «όμορφη ψυχή» που το χαμόγελο « φώτιζε το δωμάτιο και έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του. «Χθες το βράδυ έδειξε το θαρραλέα του πρόσωπο και έσωσε την κουνιάδα μου από αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονταν».

Ο ίδιος ο οποίος παρακολούθησε επίσης το σόου, έγραψε ότι οι θαυμαστές «χτυπούσαν και έσπρωχναν» ενώ ο Σκοτ τους «προκαλούσε» και συνέχιζε την ερμηνεία του εν μέσω της καταστροφής.

Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέιτον Φράνκο Πατίνο έχασε επίσης τη ζωή του στη συναυλία, σύμφωνα με τη Dayton Daily News.
Ο Φράνκο Πατίνο σπούδαζε μηχανολογία, είχε καταγωγή από το Ιλινόις και ήταν μέλος της Alpha Psi Lambda, μιας ισπανικής αδελφότητας. Εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα συνεργασίας μηχανικών.

O Φράνκο ΠατίνοΑ.Ρ

Η μαθήτρια λυκείου του Χιούστον, Μπριάνα Ροντρίγκεζ, 16 ετών, χάθηκε επίσης στην καταστροφή, σύμφωνα με το περιοδικό People. Ηταν μία έξυπνη μαθήτρια που είχε πάθος για τον χορό. «Έφυγε από τη ζωή, αλλά δε θα φύγει ποτέ από τις καρδιές μας», έγραψε η οικογένειά της στο Facebook.

H Mπριάνα Ροντρίγκες


«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Μπριάνα Ροντρίγκεζ… Ο χορός ήταν το πάθος της και τώρα χορεύει στις μαργαριταρένιες πύλες του ουρανού».

Ο Ρούντι Πένια είναι επίσης είναι ένα από τα θύματα του φεστιβάλ. Ήταν «πάντα εκεί για όλους», σύμφωνα με την αδερφή του. «Ο αδερφός μου ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος, φιλικός, εξωστρεφής, είχε πολλούς φίλους γιατί ήταν πάντα εκεί για όλους», είπε η αδελφή του Τζένιφερ Πένια στην εφημερίδα Laredo Morning Times.

O Ρούντι Πένια

Η εφημερίδα δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ηλικία του. Η αστυνομία εργαζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων θυμάτων και την ενημέρωση των οικογενειών τους, καθώς η έρευνα για την καταστροφή συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Βασίλης Αναστασίου

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

J2US: Το ζευγάρι που αποχώρησε και η «βόμβα» της Ιωάννας Τούνη (videos)