ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Εννιάχρονος σε κώμα δίνει μάχη για τη ζωή του - Ποδοπατήθηκε στη συναυλία του Tράβις Σκοτ

O μικρός που ποδοπατήθηκε στη συναυλία
O μικρός που ποδοπατήθηκε στη συναυλία

Ένα αγόρι μόλις εννέα ετών είναι ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο φεστιβάλ Astroworld του Τράβις Σκοτ. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μία απο τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν σημειωθεί ποτέ σε συναυλία στις ΗΠΑ

Την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Έζρα Μπλάουντ παρακολουθούσε τη συναυλία στο Τέξας μαζί με τον πατέρα του, όταν ένα κύμα πλήθους άρχισε να προωθείται προς τη σκηνή με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές χάους.

Το κοινό ζητούσε από τους διοργανωτές να διακόψουν τη συναυλία και να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά το σόου δεν σταμάτησε παρά πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Έζρα είχε καθίσει στους ώμους του πατέρα του κατά τη διάρκεια της συναυλίας για να μείνει έξω από το πλήθος, αλλά ο πατέρας του κατέρρευσε από την υπερβολική πίεση του πλήθους Ο εννιάχρονος έπεσε στο έδαφος και τον ποδοπάτησαν άλλοι παρευρισκόμενοι πριν τελικά διασωθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο μικρός έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε κώμα, με τους συγγενείς του να λένε στο ABC 13 ότι έχει επίσης εγκεφαλικό οίδημα. Η οικογένειά του προσεύχεται για την ανάρρωση του, ενώ στο μεταξύ αναζητά τους υπευθύνους της τραγωδίας.

Μιλώντας στο ABC, ο παππούς του Έζρα είπε: «Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην πόλη του Χιούστον; Όταν πηγαίνουμε σε συναυλίες και διαφορετικές εκδηλώσεις περιμένουμε να είμαστε ασφαλείς.

«Ο γιος μου είχε τον Έζρα στους ώμους του στη συναυλία. Το παιδί μου δεν μπορούσε να αναπνεύσει εξαιτίας όλης της πίεσης που του ασκούνταν και λιποθύμησε», είπε ο παππούς του Έζρα στο KTRK-TV για το παιδί. «Και όταν λιποθύμησε, ο Έζρα έπεσε μέσα στο πλήθος. Τον ποδοπάτησαν πολύ άσχημα».

Η οικογένεια του δημιούργησε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων , σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το μεγάλο κόστος της νοσηλείας του.

Η μαρτυρία του πατέρα σοκάρει. «Παρακολουθούσαμε το Astro world fest του Τράβις Σκοτ Είχα τον γιο μου στους ώμους μου περιμένοντας την εμφάνιση των Drakes στη σκηνή. Άρχισα να με συνθλίβουν μέχρι που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, λιποθύμησα […]

Ξύπνησα και ο γιος μου έλειπε και λόγω των σοβαρών τραυμάτων του που είναι εγκεφαλικό οίδημα και βλάβη σε όλα σχεδόν τα όργανα, είμαστε σίγουροι ότι ποδοπατήθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή του και ευχαριστούμε για όλες τις προσευχές και τη θετικότητα που λαμβάνουμε.

Ζητάμε δωρεές για τους ιατρικούς λογαριασμούς του και οτιδήποτε προκύψει από αυτήν την τραγωδία» αναφέρει ο πατέρας του μικρού. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 7.000 δολάρια»

Ο Τράβις Σκοτ που δήλωσε συντετριμμένος από την τραγωδία, ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας για τα οκτώ άτομα που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας και ότι συνεργάζεται με την BetterHelp για να παρέχει στους θαμώνες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές