ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός θάνατος για 10χρονο στη Βρετανία: Τον κατασπάραξε πίτμπουλ την ώρα που έπαιζε

Επίθεση από πίτμπουλ
Βρετανία: Το 10χρονο αγόρι δέχθηκε την φονική επίθεση από το πίτμπουλ την ώρα που έπαιζε με τον φίλο του
PIXABAY

Βρετανία: Το 10χρονο αγόρι δέχθηκε την φονική επίθεση από το πίτμπουλ την ώρα που έπαιζε με τον φίλο του

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο θάνατος ενός 10χρονου αγοριού από την άγρια επίθεση πιτμπουλ την ώρα που έπαιζε με έναν φίλο του. Η τραγική επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ο Τζακ Λις, όπως ήταν το όνομα του άτυχου αγοριού, έπαιζε με τον φίλο του μετά το σχολείο.

«Πρέπει να ανακοινώσω ότι το πανέμορφο αγόρι μας ο Τζακ έφυγε από κοντά μας τόσο τραγικά χθες (σ.σ. Δευτέρα). Δεν το έκανε ο σκύλος μας ούτε πέθανε στο σπίτι μας. Ήταν έξω και έπαιζε. Σε αγαπάμε πολύ λατρεμένο μας αγόρι» έγραψε η μητέρα του 10χρονου στο Facebook την Τρίτη.

Το 10χρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση στην πόλη Caerphilly της Νότιας Ουαλίας παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργειών που έσπευσαν μετά την επίθεση από το πίτμπουλ το οποίο εξουδετέρωσαν αστυνομικοί.

«Η επίθεση δεν σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας του Τζακ αλλά μέσα σε ένα άλλο οικόπεδο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας για τον θάνατο του 10χρονου από την επίθεση του πίτμπουλ.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές μετά την επίθεση ως χαοτικές εξηγώντας ότι ο συναγερμός σήμανε όταν ο φίλος του Τζακ άρχισε να φωνάζει για τον φίλο του. «Το παιδί έτρεψε σε έναν γείτονα και του είπε «ο σκύλος μου σκότωσε τον φίλο μου». Ο γείτονας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα αλλά ο σκύλος είχε γαντζωθεί στο πόδι του παιδιού» δήλωσε γείτονας του 10χρονου αγοριού.

Το πίτμουλ ήταν ηλικίας 15 μηνών με κατοίκους της περιοχής να το περιγράφουν ως «προβληματικό». Ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ ανακρίνεται από τις αρχές με γείτονές του να προσθέτουν ότι ο σκύκλος «ήταν γνωστός για τα προβλήματα που δημιουργούσε με φήμες να αναφέρουν ότι είχε δαγκώσει έναν άνδρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο για τον Αλέξη Κούγια - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου