Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου 

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου 
Με το μάτι στην πανδημία πιθανότατα σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών στη μάχη που δίνουν απέναντι στην ακρίβεια.
INTIME

Συνεχείς μαθαίνω πως είναι οι συσκέψεις στους πάνω ορόφους του Μαξίμου καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της πανδημίας δεν είναι καλά.

Η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων και των θυμάτων απειλεί την επιτυχημένη εικόνα που προσπαθούσε να χτίσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ μια πιθανή κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας ενδέχεται να επιτείνει το πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν στα κεντρικά είχαν υποτιμήσει το πρόβλημα και αν έβλεπαν ή δεν έβλεπαν το κακό να έρχεται, το σίγουρο είναι πως η στρατηγική που είχε εκπονηθεί με στόχο τη δημιουργία τοίχους ανοσίας μέσω του εμβολιασμού δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η γάτα το έψαξε το θέμα και έμαθε πως με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν η εκτίμηση στο Μαξίμου, την οποία δεν είμαι σίγουρος πως συμμερίζεται και η μεγάλη πλειοψηφία των ειδικών, είναι πως από τις 4 Δεκεμβρίου και μετά θα αρχίσει να υπάρχει μια σαφής βελτίωση της κατάστασης.

Σε αυτή τη λογική δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί εκ νέου ένα λοκ ντάουν ενώ δεν θα υπάρξει και υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Αυτό που μαθαίνω πως θα γίνει πάντως, και πιθανότατα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση και όσων έχουν εμβολιαστεί πριν από 4 με 5 μήνες και όχι 6 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ήδη πάντως φαίνεται πως οι δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν μπει σε όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν φαίνεται να έχουν ανεβάσει τον αριθμό των πρώτων δόσεων, χωρίς όμως να περιμένουμε και τίποτα το φοβερό που θα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Με το μάτι στην πανδημία πιθανότατα σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών στη μάχη που δίνουν απέναντι στην ακρίβεια. Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Σκρέκας θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα την αύξηση του σχετικού ποσού που σήμερα φτάνει τα 450 εκ. Για το ακριβές ποσό κρατώ μία επιφύλαξη αν και κρατώ μικρό καλάθι.

Τα νέα δεδομένα στην πανδημία πάντως έχουν δημιουργήσει ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο που φαίνεται να ξανασκέφτεται το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των συνταξιούχων με ένα μέρισμα την περίοδο των Χριστουγέννων. Εξάλλου το θέμα αυτό δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, όπως έχει προαναγγελθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που όπως φαίνεται θα ισχύσει κανονικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο για τον Αλέξη Κούγια - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές

Thug Slime: Ποιος είναι ο ράπερ της συμπλοκής στη Λένορμαν – Η συνεργασία του με τον Mad Clip