ΚΟΣΜΟΣ

Παραγουάη: Βασάνισαν και σκότωσαν ιδιοκτήτη μουσείου και την κόρη του για να κλέψουν Stradivarius

Aστυνομικοί στην Παραγουάη
Aστυνομικοί στην Παραγουάη
ΑP

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες ενός φρικτού εγκλήματος που σημειώθηκε στην Παραγουάη. Tα μέλη μίας αδίστακτης σπείρας κακοποιών βασάνισαν μέχρι θανάτου τον Γερμανό ιδιοκτήτη ενός μουσείου και δολοφόνησαν την κόρη του, με στόχο να κλέψουν πολύτιμα βιολιά Stradivarius

Η αστυνομία λέει ότι το σώμα του ιδιοκτήτη του τοπικού μουσείου έφερε σημάδια βασανισμού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, αλλά η αστυνομία πιστεύει οτι στο φρικτό έγκλημα εμπλέκονται περισσότερα άτομα. Ένας από τους υπόπτους είχε στην κατοχή του τέσσερα βιολιά Στραντιβάριους, καθώς και πολλά πυροβόλα όπλα.

Βιολί StradivariusΑ.Ρ

Η αστυνομία της Παραγουάης συνέλαβε δύο Γερμανούς και έναν Χιλιανό για τη βάναυση δολοφονία ενός Γερμανού και της κόρης του, ενώ προσπαθούσαν να βρουν έγγραφα για την αυθεντικότητα μουσικών οργάνων υψηλής αξίας.

Ο Bernard von Bredow, ιδιοκτήτης μουσείου και κατασκευαστής οργάνων, σκοτώθηκε μαζί με τη 14χρονη κόρη του Λυδία, στο σπίτι τους στην Αρεγουα τον περασμένο μήνα και η αστυνομία είπε ότι το σώμα του είχε σημάδια κακοποίησης.

Ο επίτροπος της αστυνομίας Hugo Grance είπε ότι τέσσερα βιολιά που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από τον Antonio Stradivari καθώς και πολλά μεγάλα τουφέκια βρέθηκαν στην κατοχή του Volker Grannass, ενός 58χρονου Γερμανού που ζούσε κοντά στην κατοικία του θύματος. Για το έγκλημα συνελήφθησαν επίσης ο Yves Steinmetz, 60 ετών, και ο Χιλιανός Stephen Darchinger, 51 ετών.

Οι τρεις συλληφθέντεςDaily Mail

Σύμφωνα με τις αρχές, το θύμα προφανώς είχε αφήσει τα βιολιά ανεκτίμητης αξίας στον Γερμανό γείτονά του Grannas κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και όταν επέστρεψε του είπαν ότι είχαν καταστραφεί σε πυρκαγιά.

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι το κίνητρο για το διπλό έγκλημα ήταν να βρουν τη διεθνή πιστοποίηση γνησιότητας των βιολιών ώστε να μπορούν να τα πουλήσουν», είπε ο επίτροπος της αστυνομίας.

To ακίνητο του θύματοςDaily Mail

Τα βιολιά που κατασκευάστηκαν από τον Stradivari τον 17ο και 18ο αιώνα μπορούν να πουληθούν για εκατομμύρια δολάρια, καθώς ειναι απο τα πλέον περιζήτητα μουσικά όργανα στον πλανήτη για τη δεξιοτεχνία, τον ακουστικό ήχο και την αξία τους.

Ο Von Bredow έγινε γνωστός ως έφηβος όταν ανακάλυψε τον πλήρη σκελετό ενός μαμούθ κοντά στη γενέτειρά του στη Βαυαρία. Αργότερα ίδρυσε ένα μουσείο για τα μαμούθ και ασχολήθηκε επίσης με τη βιολογία, τη γεωλογία και άλλους τομείς, σύμφωνα με τη βιογραφία στον ιστότοπο του μουσείου του.

Το κτήμα του στην Παραγουάη βρέθηκε άνω κάτω και οι κηλίδες αίματος έδειχναν ότι πατέρας και κόρη πιθανότατα σκοτώθηκαν σε άλλο σημείο της ιδιοκτησίας . Τα
στοιχεία απο τον τόπο του εγκλήματος δείχνουν «ότι δύο ή περισσότερα άτομα αναζητούσαν εναγωνίως κάτι» μέσα στο σπίτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Λαμία: Γυμνή ασθενής επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές – Κλειδώθηκαν στα γραφεία για να γλιτώσουν

Έξαλλη η Μαρία Μπάρκουλη με τη Δέσποινα Βανδή: «Σταματήστε να τραμπουκίζετε το παιδί μου»