ΚΟΣΜΟΣ

Oλλανδή δημοσιογράφος: Φεύγει από την Ελλάδα μετά από απειλές -«Μου πέταξαν πέτρα στο κεφάλι»

H Oλλανδή δημοσιογράφος
H Oλλανδή δημοσιογράφος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ φεύγει από την Ελλάδα μετά απο απειλές που δέχτηκε, στον απόηχο του «θερμού επεισοδίου» που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

H Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ δέχθηκε επίθεση με πέτρα αλλά και απειλές γι'αυτό και προτίμησε να φύγει, προσωρινά, από την Ελλάδα, αναφέρουν τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου με την επιθετική της ερώτηση περί «βάρβαρων επαναπροωθήσεων» μεταναστών μίλησε στο nu.nl και περιέγραψε ότι οι συνθήκες της ζωής της δυσκόλεψαν πολύ μετά το περιστατικό το οποίο έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις.

«Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό», είπε μιλώντας στο ολλανδικό Μέσο, η δημοσιογράφος, που μένει μόνιμα στην Υδρα, Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ισχυρίζεται η ίδια, το βράδυ μετά τη συνέντευξη Τύπου δέχθηκε επίθεση με πέτρα από άγνωστο σε δρόμο μετά από επίσκεψή της σε μαγαζί, φορώντας μάλιστα το κόκκινο καπέλο που είχε γίνει ήδη viral.

«Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και με προέτρεψε να πάψ στον Ερντογάν. Η πέτρα με βρήκε στο μέτωπο. Επαθα σοκ και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι μου. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών» είπε χαρακτηριστικά η Μπέουγκελ

Η Μπέουγκελ μετά μετά το θερμό διάλογό της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τον οποίο του είπε ότι ψεύδεται για τις επανοπροωθήσεις των προσφύγων βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Η Ολλανδική ιστοσελίδα γράφει ωστόσο πως πρόθεσή της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», πρόσθεσε.

Η Μπέουχελ υποστηρίζει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. Όπως αναφέρεται στη συνέντευξη το ολλανδικό σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία.

Η ιστοσελίδα γράφει πως για λόγους ασφαλείας δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει για την Ολλανδία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραλύει η χώρα αύριο: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Survivor Spoiler: Τα τρία «ναι» που πήρε ο Ατζούν - Ποιοι μπαίνουν στο παιχνίδι

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)