ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Η «συγγνώμη» του καγκελάριου στους εμβολιασμένους

Αυστρία: Η «συγγνώμη» του καγκελάριου στους εμβολιασμένους

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε χθες συγγνώμη από το 65% των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί

Περισσότερα από 38.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Βιέννης κατά του γενικού lockdown που επανέρχεται από τη Δευτέρα και της επικείμενης γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού, την ώρα που στη χώρα σημειώνεται νέο αρνητικό ρεκόρ, με περισσότερα από 15.000 κρούσματα και 31 θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε χθες συγγνώμη από το 65% των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνοντας λόγο για επί της ουσίας «υποχρέωση ανθρωπιάς».

Στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν δέκα συλλήψεις, ενώ κατατέθηκαν και τουλάχιστον άλλες τόσες μηνύσεις, στη βάση του νόμου περί απαγόρευσης της χρήσης ναζιστικών συμβόλων. Πολλοί διαδηλωτές έφεραν στα ρούχα τους κίτρινο αστέρι, με την επιγραφή «ανεμβολίαστος» και κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με τις φράσεις «Έτσι ξεκίνησε το 1938» και «Σάλενμπεργκ=Μένγκελε». Στη διαδήλωση μοιράστηκαν ακόμη λίστες με «ανεπιθύμητους» δημοσιογράφους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»