ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ουισκόνσιν: Ποια είναι τα θύματα της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση

H oμάδα Dancing Grannies
H oμάδα Dancing Grannies

Συμπληρώνεται το παζλ της τραγωδίας στην πόλη Γουόκεσα του Ουισκόνσιν στο βορρά των ΗΠΑ, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν όταν όχημα SUV έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Οι τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Κυριακής ανήκαν σε μία χορευτική ομάδα ηλικιωμένων γυναικών που ονομάζεται Milwaukee Dancing Grannies.

Η Βιρτζίνια «Τζίνι» Σόρενσον, 79 ετών, η Λιάνα Όουεν 71 ετών, και η Ταμάρα Ντάραντ, 52 ετών ήταν μέλη των Dancing Grannies, ενός γκρουπ με χορεύτριες μεγαλύτερης ηλικίας που κρατάνε πομ πομ και διασκεδάζουν τα πλήθη με συγχρονισμένες κινήσεις, σύμφωνα με το Milwaukee Journal Sentinel.

Ο 81χρονος Γουίλελμ Χόσπελ βοηθούσε την ομάδα επειδή η σύζυγός του Λόλα είναι μέλος, δήλωσε ο αδελφός του στην Post. Το πέμπτο θύμα, η Τζέιν Κάλιτς 52 ετών, ήταν τραπεζική υπάλληλος και σκοτώθηκε περπατώντας μαζί με την παρέλαση της ομάδας, είπε η οικογένειά της.

«Ήταν εδώ, μέρος μιας ομάδας που μοίραζε καραμέλες στο πλήθος», είπε ο σύζυγός της, Τζον, σε μια κατάμεστη, διαθρησκευτική αγρυπνία που έγινε στην πόλη το βράδυ της Δευτέρας. «Ήταν η καλύτερη μαμά, η καλύτερη σύζυγος, ο καλύτερος άνθρωπος που ήξερα».

Ο σύζυγος της Ντάραντ, Ντέιβιντ, 52 ετών, είπε ότι ήταν η νεότερη από τιςς Dancing Grannies και είχε κανονίσει να εμφανιστεί με το γκρουπ για πρώτη φορά. Ο Ντέιβιντ και ο πεθερός του έσπευσαν στο σημείο όταν άκουσαν τι είχε συμβεί και πιστεύει ότι η γυναίκα του πέθανε αμέσως.

«Δεν μπόρεσα να πλησιάσω το σώμα της γιατί είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Υπήρχαν πολλά πτώματα και τραυματίες, οπότε δεν ήταν εύκολο να τη δω. Έπρεπε λοιπόν να την αναγνωρίσω στο νεκροτομείο» ειπε στην εφημερίδα Η σύζυγός του είπε ήταν μία γυναίκα που πρόσφερε και βοηθούσε εθελοντικά.

«Χόρευε στη ζωή της και χόρευε όταν δεν υπήρχε μουσική. Και ήταν όμορφη και ελκυστική» πρόσθεσε. Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook που έγινε ώρες πριν το SUV παρασύρει το πλήθος, φαίνεται να χαμογελά, να κρατά τα πομ πομ της και να φοράει χειμωνιάτικο παλτό και καπέλο.

Oι Dancing GranniesΑ.Ρ

Ο 84χρονος αδερφός του Χόσπελ, Θίοντορ είπε στην Post ότι βρισκόταν σε ένα γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα όταν άκουσε ότι ο μικρός του αδερφός Γουίλελμ ήταν ένα από τα θύματα. Ο νεότερος από τα τέσσερα αδέρφια, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και τραυματισμούς στη λεκάνη του, είπε ο αδελφός του.

«Μιλούσα μαζί του αυτό το καλοκαίρι και μου είπε, «Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο πρώτος που θα φύγει», είπε ο Θίοντορ. «Και ιδού, ο νεότερος έφυγε πρώτος».
Τον θυμάται λέει πάντα να μαστορεύει κάτι. Και να βοηθάει τους άλλους.

Η Σόρενσον, μια πρώην νοσοκόμα με τρία παιδιά και έξι εγγόνια, είχε βοηθήσει στη χορογραφία και ήταν μέντορας σε νεότερες Dancing Grannies παρά τα θέματα που είχε στην πλάτη και το ισχίο της, ανέφερε η Journal Sentinel.

«Της άρεσε η διδασκαλία», είπε στην εφημερίδα ο σύζυγός της Ντέιβιντ. «Της άρεσε ο χορός και η συντροφικότητα των γυναικών. Της άρεσε να δίνει παραστάσεις».
Είχε σχεδιάσει να συμμετάσχει στην παρέλαση με ένα φορτηγό, αλλά την τελευταία στιγμή βοήθησε να κουβαλήσει το πανό στο πίσω μέρος της ομάδας κατά τη διάρκεια της πομπής, είπε ο θλιμμένος σύζυγός της.

H αγρυπνία στην πόλη του ΟυισκόνσινΑ.Ρ

Οι Dancing Grannies δήλωσαν «συντετριμμένες» από την τραγωδία σε ανάρτησή τους στο Facebook. «Η ομάδα μας έκανε αυτό που αγαπούσε, εμφανιζόταν μπροστά στα πλήθη σε μια παρέλαση χαρίζοντας χαμόγελα σε πρόσωπα όλων των ηλικιών, γεμίζοντάς τα με χαρά και ευτυχία», ανέφερε η ανάρτηση.

«Κατά την παράσταση, οι γιαγιάδες απολάμβαναν να ακούνε τα πλήθη να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν που σίγουρα έφεραν χαμόγελα στα πρόσωπά τους και ζέσταιναν τις καρδιές τους. «Αυτές που πέθαναν ήταν παθιασμένες γιαγιάδες», ανέφερε η ομάδα στην ανακοίνωση. «Τα μάτια τους έλαμπαν…. Η χαρά του να είσαι γιαγιά. Ήταν η κόλλα…. που μας κρατούσε μαζί».

Η τράπεζα Citizens Bank τίμησε τη μνήμη της Kάλιτς σε ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, αν και η εταιρεία δεν την προσδιόρισε με το όνομά της. «Ένα από τα μέλη της ομάδας μας που συμμετείχε στην παρέλαση χτυπήθηκε και πέθανε ως αποτέλεσμα των τραυματισμών της», ανέφερε η δήλωση.

«Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους της για αυτή την ασύλληπτη απώλεια».Ο ράπερ Ντάρελ Μπρουκς, 39 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για πέντε κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην επίθεση, η οποία τραυμάτισε επίσης 48 άτομα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Βουλγαρία: 45 άνθρωποι κάηκαν σε λεωφορείο που έπιασε φωτιά – Οι 12 ήταν παιδιά

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές