ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη του μακελειού στην παρέλαση – Με κλάματα στο δικαστήριο

Σύλληψη ράπερ
Τη στιγμή της σύλληψης του ράπερ που προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ με την επίθεσή του στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας
NBC

Τη στιγμή της σύλληψης του ράπερ που προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ με την επίθεσή του στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Να υποδυθεί τον άστεγο προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη επιχείρησε ο ράπερ Ντάρελ Μπρουκς όπως φαίνεται από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντόπισαν περίπου μισή ώρα μετά την επίθεσή του σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι – το τελευταίο θύμα ήταν ένα παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες ώρες.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το NBC φαίνεται ο Μπρουκς να χτυπάει το κουδούνι ενός σπιτιού σε μικρή απόσταση από το σημείο του μακελειού λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) και να λέει στον ιδιοκτήτη του ότι «είμαι άστεγος και περιμένω ένα ταξί Uber».

«Περιμένω το ταξί Uber εδώ αλλά δεν ξέρω αν έρχεται, μπορείτε να τηλεφωνήσετε για εμένα; Είμαι άστεγος» ακούγεται να λέει ο Μπρουκς. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φαίνεται να βγαίνει και να του δίνει το τηλέφωνο προσφέροντας του και ένα σάντουιτς. Όταν, όμως, είδε ότι άρχισαν να πλησιάζουν τα περιπολικά έβγαλε έξω τον Μπρουκς. Τότε ο ράπερ άρχισε να χτυπάει ξανά την πόρτα υποστηρίζοντας ότι ξέχασε την ταυτότητά του πριν τελικά οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Με δάκρυα στο δικαστήριο ο ράπερ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο ράπερ οδηγήθηκε στο δικαστήριο στο οποίο του ανακοινώθηκε ότι τελικά αντιμετωπίζει κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες μετά τον θάνατο του μικρού αγοριού και ότι θα παραμείνει υπό κράτηση επιβάλλοντας εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Καθεμιά από τις κατηγορίες επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς στην πολιτεία του Ουισκόνσιν δεν προβλέπεται η θανατική ποινή.

Ο ράπερ κρατούσε το κεφάλι του κατεβασμένο την περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αν και μερικές στιγμές, έμοιαζε να συνταράσσεται από λυγμούς.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν οι κίνδυνοι που εγείρει αυτός ο κατηγορούμενος για την κοινότητα – όχι μόνο ο κίνδυνος φυγής του, αλλά η επικινδυνότητά του, με δεδομένο το βίαιο παρελθόν του» είπε η εισαγγελέας παρουσιάζοντας την υπόθεση της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος από την κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί πολιτών και πλημμυρισμένα σπίτια

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Νέα Ιωνία: Ένταση έξω από ιατρείο - Νεκρός ένας άνδρας Ρομά μετά από εξέταση