ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Νιγηρία εντόπισε ίχνη της παραλλαγής σε δείγμα που είχε ληφθεί τον Οκτώβριο

Γυναίκες στο Λάγος της Νιγηρίας
Γυναίκες στο Λάγος της Νιγηρίας
A.P

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας γνωστοποίησε πως η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε δείγμα που είχε ληφθεί τον Οκτώβριο.

Η Νιγηρία επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού μεταξύ δύο ταξιδιωτών που έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη το τοπικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (NCDC).

Σύμφωνα με το NCDC, μετά την αναδρομική ανάλυση δειγμάτων προηγουμένως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που σχετίζονται με τους ταξιδιώτες στη Νιγηρία, η παραλλαγή εντοπίστηκε επίσης σε δείγμα που είχε ληφθεί τον Οκτώβριο.

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες. Ζήτησε, ωστόσο, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης στην κοινότητα.

Πολλοί ειναι οι «άγνωστοι Χ» σχετικά με τη νέα παραλλαγή, μεταξύ άλλων εάν είναι πιο μεταδοτική, όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση και εάν μπορεί να εμποδίσει το εμβόλιο.

Το CDC της Νιγηρίας προέτρεψε τις πολιτείες της χώρας και το ευρύ κοινό να είναι σε εγρήγορση και κάλεσε για βελτιωμένες δοκιμές εν μέσω ανησυχιών ότι ο μικρός αριθμός διαγνωστικών τεστ μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη πρόκληση της ενόψει της νέας παραλλαγής.

Η ανίχνευση της παραλλαγής Όμικρον στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, με 206 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπίπτει με το νέο μέτρο που επιβάλλει η Νιγηρίας και απαιτεί απο όλους τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εμβολιαστούν ή να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 που έγινε τις τελευταίες 72 ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος «καυγάς» Μητσοτάκη - Πολάκη στη Βουλή (vid)

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός