ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η συριακή αντιπολίτευση δεν θα νικήσει τον Άσαντ

Ρωσία: Η συριακή αντιπολίτευση δεν θα νικήσει τον Άσαντ

Ακόμα και αν εξοπλιστεί «ως τα δόντια», η συριακή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε τις δυτικές και αραβικές χώρες να μην εξοπλίσουν τους αντιπάλους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη αιματοχυσία για πολλά χρόνια, σε μια αμοιβαία καταστροφή».

Ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τις επικρίσεις του εναντίον της ομάδας των «Φίλων της Συρίας», υποστηρίζοντας ότι οι δυτικοί και άραβες σύμμαχοι της συριακής αντιπολίτευσης προσπαθούν να εμποδίσουν κάθε διαπραγμάτευση με το καθεστώς του Άσαντ.

Μάλιστα, κατηγόρησε τους «Φίλους της Συρίας» ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Ανάν, για τερματισμό της αιματοχυσίας.

«Όλοι υποστηρίζουν το σχέδιο του Κόφι Ανάν, αλλά οι αποφάσεις της συνάντησης της ομάδας των Φίλων της Συρίας για τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης και για την επιβολή νέων κυρώσεων, υπονομεύουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες», δήλωσε ο Λαβρόφ στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας.