ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον Πούτιν ότι θα υποστηρίξει την κυριαρχία της Ουκρανίας

Πούτιν - Μπάιντεν
Οι πρώτες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δυο ηγετών, έγιναν γνωστές από τον Λευκό Οίκο.
INTIME NEWS

Στην επίσημη ενημέρωση για την επικοινωνία που είχαν Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του για κυρώσεις και απάντηση σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση στην Ουκρανία.

Για περισσότερο από δυο ώρες διήρκησε η βιντεοσυνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για αρκετά θέματα, ωστόσο, αυτό που φαίνεται να απασχόλησε περισσότερο ήταν το ζήτημα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τη συζήτηση των δυο ηγετών, ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τις βαθιές ανησυχίες των ΗΠΑ, αλλά και των Ευρωπαίων Συμμάχων, για την κλιμάκωση από πλευράς Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας.

«Έγινε σαφές ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν με ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στην ενημέρωση τονίζεται πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καλώντας για αποκλιμάκωση και επιστροφή στη διπλωματία.

«Οι δύο πρόεδροι ανέθεσαν στις ομάδες τους να συνεχίσουν και οι ΗΠΑ θα το κάνουν σε στενό συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους. Οι πρόεδροι συζήτησαν επίσης τον διάλογο ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Στρατηγική Σταθερότητα, έναν ξεχωριστό διάλογο για το ransomware, καθώς και την κοινή εργασία σε περιφερειακά ζητήματα όπως το Ιράν», καταλήγει η ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τι έγραφαν τα σημειώματα που άφησαν τα δύο αδέρφια (vid)

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Μπάρκουλη

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό (vid)