ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα καυτά φιλιά με τη Μάξγουελ, το μασάζ στα πόδια και η 14χρονη «Κάρολιν»

O Tζέφρι Έπσταϊν και η κατηγορούμενη Γκισλέιν Μάξγουελ
O Tζέφρι Έπσταϊν και η κατηγορούμενη Γκισλέιν Μάξγουελ
A.P

Συνέταιροι στο έγκλημα, εραστές, φίλοι ή κάτι άλλο; Όπως και να ‘χει ο αυτόχειρας μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν και η Γκισλέϊν Μάξγουελ η γυναίκα που «ψάρευε» ανήλικες για τον ίδιο και τους ισχυρούς φίλους του, ήταν «αχώριστοι», όπως προκύπτει από τη συνεχιζόμενη δίκη της πλούσιας κληρονόμου.

Μία σειρά από φωτογραφίες και στοιχεία που ρίχνουν φως στην αινιγματική σχέση του «σατανικού ζεύγους» παρουσιάστηκαν στη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

Οι ένορκοι είδαν μεταξύ άλλων μία φωτογραφία, όπου η Μάξγουελ φαίνεται να κάνει μασάζ στα πόδια του τραπεζίτη και μια άλλη όπου το ζευγάρι φιλιέται με πάθος. Η δεύτερη ήταν κρεμασμένη μάλιστα στον τοίχο της «βίλας της ντροπής»

Το FBI είχε εντοπίσει τις φωτογραφίες αυτές κατά τη διάρκεια επιδρομής στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2019. Λίγο μετά ο μεγιστάνας αυτοκτόνησε στο κελί του. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο κοινό ως δικαστικά σκίτσα.

Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν τον Έπσταϊν και τον Μάξγουελ ως «συνεταίρους στο έγκλημα». Μία από τις τέσσερις γυναίκες μάλιστα που κατηγόρησαν την Μάξγουελ για το σκοτεινό και ενεργό ρόλο της στο δίκτυο παιδοφιλίας, ισχυρίστηκε ότι είχε δει μία φωτογραφία της όπου εμφανιζόταν γυμνή και έγκυος. Η Μάξγουελ ωστόσο δεν είναι γνωστό να έχει γίνει μητέρα, όμως δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη εγκυμοσύνη της στο δικαστήριο.

Η ακρόαση απο τον Πάπα

Σε μία άλλη επίμαχη φωτογραφία οι δύο τους χαμογελούν, καθώς γινονται δεκτοί από τον Πάπα στο Βατικανό πριν από δύο και πλέον δεκαετίες. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν γίνει δεκτοί από τον Ποντίφηκα για ιδιωτική ακρόαση.

Είχαν φθάσει μάλιστα στην Ευρώπη με το διαβόητο «λολίτα εξπρές» το αεροσκάφος του μεγιστάνα που μετέφερε τους πλούσιους και διάσημους φίλους του, αλλά και τα ανήλικα κορίτσια για «πάρτι» σε όλο τον κόσμο.

Η φύση της σχέσης της Μάξγουελ με τον Έπσταϊν έχει απασχολήσει τη δίκη, με τους εισαγγελείς να τους χαρακτηρίζουν «συνεργάτες» στα εγκλήματα, την ώρα που πολλοί από τους μάρτυρες καταθέτουν ότι ήταν ζευγάρι ή ότι είχαν καθαρά επιχειρηματική σχέση.

Ένα έγγραφο που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο της Μάξγουελ γράφει: «Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν είναι μαζί, ζευγάρι, τα τελευταία 11 χρόνια. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κόσμος είναι αχώριστοι. Τους βλέπω πάντα μαζί»

Το αρχείο δημιουργήθηκε σε επιτραπέζιο υπολογιστή από κάποιον που ήταν συνδεδεμένος ως χρήστης "GMax" στις 14 Οκτωβρίου 2002 και ανακαλύφθηκε επίσης από τις Αρχές μετά την έφοδο στη βίλα Έπσταϊν.

Η Γκισλέϊν Μάξγουελ περιγράφεται στο ίδιο έγγραφο ως «πολύ έξυπνη και υπέροχη παρέα με ένα διαρκές, μεταδοτικό χαμόγελο που κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν άνετα. Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν μοιράζονται πολλά κοινά ενδιαφέροντα και διασκεδάζουν πολύ μαζί», συνέχισε. «Είναι σύντροφοι, αλλά και οι καλύτεροι φίλοι», ανέφερε.

Η κατάθεση της Κάρολιν: 300 δολάρια η «επίσκεψη»

Η 59χρονη Μάξγουελ συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 και κατηγορείται ότι βοήθησε τον Έπστάϊν να δελεάζει ανήλικα κορίτσια για να τα κακοποιεί σεξουαλικά απο το 1994 έως το 2004. Μία από αυτές είναι και η «Κάρολιν» η οποία ήταν 14 ετών όταν παρασύρθηκε στα δίκτυα του κυκλώματος.

Στην κατάθεσή της χθες κατηγόρησε την Μάξγουελ ότι την πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο, εξετάζοντας το στήθος και όλο το σώμα, την έβγαλε γυμνές φωτογραφίες και τέλος έκρινε ότι είναι κατάλληλη για τον Έπσταϊν και τους φίλους του.

Η Κάρολιν είπε στη δίκη ότι επισκέφθηκε το σπίτι του μεγιστάνα «πάνω από 100» φορές από την ηλικία των 14 έως 18 ετών, με κάποιο είδος σεξουαλικής δραστηριότητας να συμβαίνει κάθε φορά.

Προερχόταν από μία διαλυμένη οικογένεια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί και πληρωνόταν με 300 δολάρια για κάθε επίσκεψη στο κολαστήριο του Έπσταϊν και της αχώριστης όπως προκύπτει συντρόφου του.

«Τα χρήματα δεν θα διορθώσουν ποτέ αυτό που μου έκανε αυτή η γυναίκα γιατί αυτό που έκανε ήταν λάθος και διάλεγε ευάλωτα νεαρά κορίτσια και τα διακινούσε. Με διαλύει η προοπτική ότι θα μπορούσαν να πάθουν το ίδιο και οι κόρες μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σεμπαϊντίν Καραχότζα - Το «αντίο» του Άδωνι Γεωργιάδη

Μαρτυρία για την τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: «Είχε έρθει στο φαρμακείο με μαχαιριά στον λαιμό»

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά