ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική επιχείρηση διάσωσης στους καταρράκτες του Νιαγάρα – Ανασύρθηκε νεκρή οδηγός

H επιχείρηση διάσωσης στους καταρράκτες του Νιαγάρα
H επιχείρηση διάσωσης στους καταρράκτες του Νιαγάρα
AP

Δραματική κατάληξη είχε η «κινηματογραφική» επιχείρηση διάσωσης μίας οδηγού από ένα αυτοκίνητο που βυθίστηκε στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Στην προσπάθεια διάσωσης, ένας δύτης της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ αντιμετώπισε με θάρρος τα παγωμένα ορμητικά νερά όπου ένα αυτοκίνητο είχε βυθιστεί κοντά στο χείλος των καταρρακτών του Νιαγάρα, μόνο για να διαπιστώσει ότι ήταν πολύ αργά για να σώσει το άτομο που είχε παγιδευτεί μέσα.

Ο δύτης κατέβηκε από ένα ελικόπτερο, μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέσυρε το σώμα μιας γυναίκας περίπου 60 ετών, δήλωσαν αξιωματούχοι από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Βίντεο και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον δύτη του Λιμενικού Σώματος, με πορτοκαλί στολή και κράνος, να παλεύει κόντρα στον δυνατό αέρα και το νερό για να εισέλθει από την πλευρά του συνοδηγού στο μαύρο αυτοκινήτο που φαινόταν κολλημένο κοντά στην άκρη του καταρράκτη.

«Ήταν μια απίστευτη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Κάθι Χότσουλ, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο της γυναίκας, επαινώντας παράλληλα τον ηρωισμό της ομάδας διάσωσης.

Ασαφές παραμένει πώς κατέληξε το αυτοκίνητο στο νερό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το είχαν δει να επιπλέει κοντά σε γέφυρα πεζών απ' όπου πιστεύεται πως κατέληξε στο ποτάμι, λόγω και της ολισθηρότητας της ασφάλτου εν μέσω ελαφριάς χιονόπτωσης.

Το αυτοκίνητο είχε βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο στο νερό και είχε προηγηθεί επιχείρηση της αστυνομίας με drone με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άτομα μέσα.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, που βρίσκονται στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, είναι γνωστό ότι προσελκύουν τολμηρούς που προσπαθούν να «εξαπατήσουν τον θάνατο» κάνοντας παράτολμες βουτιές, αλλά και ανθρώπους που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, δεν είχαν ποτέ κληθεί για ένα όχημα τόσο κοντά στο χείλος των καταρρακτων.

Με πληροφορίες απο Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: 51χρονος δολοφόνησε τον σύντροφο της μητέρας του

Ποιος ήταν ο πρώην μετρ του Νότη Σφακιανάκη που αυτοκτόνησε - «Ράγισε» καρδιές το αντίο του Μουκίδη

Δύσκολες στιγμές για την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι είπαν οι γιατροί στο Παρίσι για τα εγκαύματα

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση