ΚΟΣΜΟΣ

«Κατρακύλησε» η δημοτικότητα του Κάμερον

«Κατρακύλησε» η δημοτικότητα του Κάμερον

Στο χαμηλότερο σημείο της βρίσκεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, από την εκλογή του το 2010.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Sun», μόλις το 30% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Κάμερον θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ανάμεσα στους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Βρετανίας.

Πολλοί θεωρούν ότι οι τελευταίες δύο εβδομάδες είναι οι πλέον καταστροφικές για τον Κάμερον και το κόμμα του, μετά τη μυστική ηχογράφηση μεγάλου χρηματοδότη που ακούγεται να προσφέρει πρόσβαση στον πρωθυπουργό σε αντάλλαγμα για χρήματα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα επιβάλλει έναν «Φόρο Ηλικιωμένων» στους συνταξιούχους που καλούνται να πληρώσουν για τις φοροελαφρύνσεις των πλουσίων.

Πάντως, δεν φαίνεται να επωφελείται από τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Κάμερον ο βασικός του αντίπαλος και αρχηγός των Εργατικών, Εντ Μιλιμπαντ. Ο Μίλιμπαντ στην ίδια δημοσκόπηση κερδίζει μόλις μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 19% των προτιμήσεων.

Το ποσοστό του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και εταίρου στην κυβέρνηση, Νικ Κλεγκ, εξακολουθεί να είναι χαμηλό και βρίσκεται στο 5%, μειωμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το υψηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του 2010, που απεικονίζει την γενικότερη δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στα μεγάλα κόμματα.