ΚΟΣΜΟΣ

Bαλτική: Φόβοι για δύο νεκρούς μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική
Σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική

Βαλτική: Φόβους για δύο νεκρούς εκφράζουν οι Αρχές, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα στα ανοιχτά των σουηδικών ακτών τα ξημερώματα της Δευτέρας

Τα σωστικά σκάφη και τα ελικόπτερα δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους που επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε, το Karin Hoej με σημαία Δανίας. Το άλλο πλοίο που εμπλέκεται στο δυστύχημα είναι το Scot Carrier με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης (SMA) είπε ότι ακούστηκαν κραυγές από το νερό. «Κάνει πολύ κρύο και ειναι σκοτεινά», είπε ο Jonas Franzen στο BBC. «Το νερό έχει θερμοκρασία περίπου 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία είναι περίπου 5 βαθμούς Κελσίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας μεταξύ της νότιας σουηδικής παράκτιας πόλης Ίσταντ και του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας είπε.

Μία κλήση κινδύνου ελήφθη περίπου στις 03:30 τοπική ώρα (02:30 GMT) τη Δευτέρα. Όταν αργότερα μια ομάδα διάσωσης πλησίασε την περιοχή, ανέφερε ότι «ακούστηκαν κραυγές απο το νερό» «Δεν έχουμε βρει κανέναν ακόμα», είπε ο Franzen, προσθέτοντας ότι δύτες επιχειρούν ακόμη στο σημείο της σύγκρουσης.

Δύο ελικόπτερα και σκάφη από τη Σουηδία και τη Δανία βοηθούν στην έρευνα, αλλά οι προσπάθειες διάσωσης στη θάλασσα, σταμάτησαν ώρες αργότερα. Όλοι όσοι επέβαιναν στο Scot Carrier λέγεται ότι είναι ασφαλείς και καλά.

Η αιτία της σύγκρουσης δεν είναι ακόμη σαφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκάφη ταξίδευαν σε συνθήκες ομίχλης με κακή ορατότητα. Το Karin Hoej κατευθυνόταν προς το Nykobing Falster στη νότια Δανία μετά την αναχώρησή του από το Sodertalje, κοντά στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία το Σάββατο. Δεν μετέφερε κανένα φορτίο τη στιγμή του συμβάντος.

Το Scot Carrier ήταν καθ' οδόν προς την ανατολική ακτή της Σκωτίας. Δεν είναι σαφές τι φορτίο μετέφερε ή πόσα άτομα επέβαιναν. Το Scot Carrier έχει μήκος 90 μέτρα και το Karin Hoej 55 μέτρα, σύμφωνα με τον ναυτιλιακό ιστότοπο VesselFinder.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε η γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς σε ζαχαροπλαστείο

Κακοκαιρία: Έρχεται ο καιρός του βοριά – Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε σπίτι και καφενείο