ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Xονγκ Κονγκ: Πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Εγκλωβισμένοι και τραυματίες

Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ
Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ

Σκηνές πανικού εκτυλίσσονται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ, όπου περισσότεροι απο 300 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν απο πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτήριο.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου το μεσημέρι της Τετάρτης (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) σε χώρο όπου γίνονταν εργασίες ανάπλασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 12.30 μ.μ (τοπική ώρα) σε ένα δωμάτιο με διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος, πριν εξαπλωθεί γρήγορα στις σκαλωσιές.

Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν καθώς ο καπνός πλημμύρισε το κτήριο και τους γύρω δρόμους στην περιοχή Causeway Bay.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ και συγκεντρώνει ντόπιους αλλά και τουρίστες, καθώς διαθέτει πολλά εστιατόρια και καφετέριες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και σήμανε άμεσα συναγερμός. Οι αρχές κάλεσαν τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτήριο να μην μετακινηθούν, αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην ταράτσα του ουρανοξύστη, με τις δραματικές εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ τουλάχιστον 160 κατάφεραν να απομακρυνθούν απο το κτήριο. Ανάμεσα στους τραυματίες ειναι και μία γυναίκα περίπου 60 ετών που νοσηλεύεται, έχοντας εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ανήκει στην Sun Hung Kai Properties. Περιλαμβάνει μια εμπορική στοά 14 ορόφων και έναν πύργο με γραφεία 25 ορόφων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Facebook, οι επισκέπτες που απολάμβαναν το γεύμα τους σε ένα εστιατόριο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την γεμάτη καπνό τραπεζαρία.

Στο εμπορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένου του υπόγειου χώρου στάθμευσης, πραγματοποιούνται μαζικές εργασίες ανακαίνισης εδώ και αρκετούς μήνες. Οι κάτω όροφοι του κτηρίου, έχουν «ντυθεί» με σκαλωσιές.

Όλα τα καταστήματα είχαν αδειάσει για την ανακαίνιση. Μόνο τα εστιατόρια μεταξύ του έκτου και του 13ου ορόφου, καθώς και ο χώρος γραφείων μεταξύ του 14ου και του 38ου ορόφου, εξακολουθούσαν να λειτουργούν, μεταδίδουν κινεζικά Μέσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»